More  GAME OVER pentru noi în topul coeficienţilor! Steaua a dus iar greul, dar nu a fost suficient! Câte echipe vom avea în Europa în anii viitori

  2

  Sezonul european 2013-2014 s-a încheiat oficial pentru România, după partida Pandurii – Pacos Ferreira, scor 0-0.  Steaua şi Pandurii au părăsit Champions League, respectiv Europa League, după ce au terminat pe ultimul loc în grupele în care au fost repartizate, iar România rămâne cu 6.875 puncte acumulate în clasamentul coeficienţilor.

  Deşi “zestrea” strânsă de Steaua, Pandurii, Astra şi Petrolul în acest sezon e cea mai mare din ultimii 5 ani (puţin peste performanţa din sezonul 2012-2013: 6.800 puncte), România nu a reuşit să urce suficient în topul coeficienţior pentru a-şi asigura două echipe în preliminariile Champions League, din sezonul 2015-2016.

  La un loc de “obiectiv”
  Clasată la începutul sezonului pe 18 în topul coeficienţilor, România a urcat până pe 16, cu un total de 27.257 puncte, cu 0.593 mai puţine decât Cehia, ţară clasată pe locul 15, ce asigură două echipe în preliminariile Ligii. Mai mult, Cehia are şi două echipe în primăvara Europa League (Viktoria Plzen şi Slovan Liberec), iar diferenţa de puncte poate creşte până la finalul sezonului. O ameniţare pentru România e reprezentată şi de Israel (locul 17 în clasamentul coeficienţilor în acest moment), ţară ce mai are o reprezentantă în Europa League (Maccabi Tel Aviv).

  Chiar dacă Liga 1 ar mai pierde o poziţie până la finalul sezonului, în mod cert România va avae 4 reprezentante în ediţia 2015-2016 a cupelor europene, adică la fel cum se va întâmpla şi în sezonul viitor. Campioana ne va reprezenta în preliminariile Champions League, în timp ce câştigătoarea Cupei României şi ocupantele locurilor doi şi trei din campionat vor evolua în preliminariile Europa League. Dintre acestea, câştigătoarea Cupei va avea parte de cel mai uşor traseu, urmând să joace cel mult două tururi preliminarea înainte de grupe.

  TOP COEFICIENŢI:

  Steaua > Astra + Petrolul

  Aşa cum s-a întâmplat mai mereu în anii precedenţi, Steaua a fost din nou echipa din România care a contribuit cel mai mult la coeficientul de ţară.  Campioana României a strâns 11.5 puncte din totalul de 27.5 acumulate de echipele din România (totalul s-a împărţit la 4 înainte de a fi adunat coeficientului de ţară), în timp ce Pandurii, Astra şi Petrolul au adunat 6, 5.5, respectiv  4.5 puncte.

  4 echipe va trimite Liga 1 în cupele europene, în sezoanele 2014-2015 şi 2015-2016

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE