More  Horaţiu Mălăele, Pavel Bartoş şi Paula Chirilă la Balul Actorilor

  - Advertisement -

  conferinta

  În Sala Studio a Teatrului de Nord Satu Mare s-a desfăşurat ieri(n.r. marti) o conferinţă de presă, ce a avut ca temă manifestările care vor avea loc în 24 ianuarie 2014 cu ocazia aniversării a 45 de ani de la înfiinţarea secţiei române. La întâlnirea cu presa locală au participat directorul general interimar al Teatrului de Nord Satu Mare, Sorin Oros, directorul artistic, regizorul Andrei Mihalache şi PR-ul Carmen Frăţilă.

  Evenimentul festiv va debuta cu premiera piesei “Woyzeck”, după Georg Buchner, în regia lui Marcel Ţop, spectacol care va avea loc la ora 18.00, şi care trebuia să se joace pe data de 1 decembrie, dar a fost amânat din motive obiective. După terminarea piesei, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor vor fi prezentaţi toţi cei care au lucrat şi lucrează în prezent la Teatrul de Nord Satu Mare, atât actori, cât şi scenografi, regizori, precum şi cei care se află în spatele scenei. Actorii celebri care au confirmat participarea la Balul Actorilor sunt: Horaţiu Mălăele, Pavel Bartoş, Paula Chirilă, doi dintre foştii actori ai Teatrului de Nord, Coca Bloos, Tora Vasilescu, Corneliu Jipa şi mulţi alţii. “Decanul de vârstă al manifestărilor celor 45 de ani de la înfiinţarea secţiei române a Teatrului de Nord va fi primul director al instituţiei, Mihai Raicu, ajuns la o vârstă venerabilă”, a declarat directorul Sorin Oros. Manifestările vor continua la Sala Esedra, cu discursurile foştilor actori ai instituţiei sătmărene şi cu un program artistic. Momentele muzicale vor fi susţinute de artişti renumiţi ai Sătmarului, printre care Aldo Blaga & Tzica Sax, Petrică Mureşan, Maria Tripon, Formaţia XXL şi Pro Arta Cvartet, dar şi un eveniment surpriză. Astfel că la petrecere sunt aşteptaţi în jur de 50 de invitaţi, urmând ca aceştia să confirme participarea la începutul lunii ianuarie.

  În altă ordine de idei, Teatrul de Nord Satu Mare continuă sprijinirea copiilor cu probleme din centrele de plasament aflate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Satu Mare, de la Congregaţia “Fiicele Îndurării”, de la Creşa “Prichindelul” şi de la Asociaţia Langdon Down. Cu această ocazie, împreună cu Radio Transilvania, cu Clubul Rotaract şi cu Fundaţia Maria vor organiza duminică, în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, cea de-a noua ediţie a “Poveştii de Crăciun”, în cadrul căreia va fi prezentat spectacolul “Capra cu trei iezi şi iedul cu trei capre”, adaptare liberă după Ion Creangă şi Octav Pancu-Iaşi. La finalul spectacolului, toţi copiii aflaţi în sală vor primi cadouri din partea organizatorilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts