More


  Îngheţ total pe piaţa auto

  - Advertisement -

  masini

  Deşi mulţi se aşteptau ca în aproperea sărbătorilor de iarnă piaţa auto din judeţ să se dezmorţească, realitatea este însă cu totul alta. În această perioadă vânzările sunt foarte slabe, aproape egale cu zero, deşi preţurile sunt destul de mici în comparaţie cu cele de acum doi-trei ani. Doar schimburile de maşini mai animează acest sector de piaţă, însă nici acestea nu sunt foarte multe. Piaţa de maşini de lângă Amaţi a fost ieri plină de lume, însă n-au fost încheiate contractele de vânzare-cumpărare.

  Ofertă generoasă, preţuri pentru toate buzunarele

  Piaţa de maşini de lângă Amaţi a fost ieri plină de oameni, deşi vremea nu era tocmai potrivită pentru o plimbare. Oferta era destul de generoasă, comercianţii oferind spre vânzare maşini de toate categoriile şi pentru toate buzunarele. Preţurile oscilau în funcţie de vechime şi de marcă. Cum era şi normal, cele mai ieftine erau autoturismele fabricate la mijlocul anilor ‘90 al căror preţ oscila în jurul sumei de o mie de euro. Din această categorie, doar autoturismele din gama Volkswagen ajungeau până pe la 1.200-1.500 de euro, cum ar fi un Golf III, spre exemplu.
  Urmau cele fabricate în jurul anilor 2000, ale căror preţuri oscilau, în funcţie de fabricant şi de starea tehnică a maşinilor, între 2.000 şi 3.000 de euro. Spre exemplu, pentru un Golf IV fabricat în anul 2000 vânzătorii cereau în jur de 3.000 de euro, în timp ce pentru un Peugeot sau un Renault din aceeaşi perioadă între 2.500 şi 3.000 de euro. Preţurile creşteau în funcţie de anul de fabricaţie. De exemplu, pentru cele fabricate în jurul anilor 2005 preţurile ajungeau la 4.000-5.000 de euro, iar cele din anii 2010 ajungeau până la 10.000 de euro. Diferenţe de circa 500 de euro existau între cele înmatriculate şi cele neînmatriculate, însă doar la autoturismele mai noi.

  Adevăraţii cumpărători lipsesc
  Cu toate că piaţa era plină de oameni, lipseau însă adevăraţii cumpărători. Mulţi dintre cei prezenţi afirmau că au venit doar să se informeze. “Nu am venit neapărat să-mi cumpăr o maşină. Voiam să văd care mai sunt preţurile, ce noutăţi mai sunt. Am şi eu o maşină pe care doresc să o schimb cu una mai nouă şi mă uitam să văd cât aş primi pe a mea şi cu cât aş putea să o cumpăr pe cealaltă. Oricum, acest lucru se va întâmpla doar la primăvară. Acum aştept să treacă sărbătorile de iarnă”, ne-a declarat unul dintre sătmărenii aflaţi ieri în Piaţa de maşini.
  Vânzătorii spun că piaţa merge foarte prost în această perioadă. “Am lăsat din preţ cât am putut de mult. Am maşini care le dau mai ieftin decât m-a costat pe mine să o aduc din străinătate numai să nu îmi mai ţin banii blocaţi în ea. Chiar şi aşa, vânzările merg foarte prost, aproape deloc. Mai facem noi schimb între noi şi aşa mai animăm piaţa. Altfel, nu s-ar vinde aproape nimic”, ne-a declarat unul dintre vânzătorii de maşini.
  Faptul că vânzările merg foarte prost a fost confirmat şi de reprezentanţii birourilor de intermedieri pentru transcrierea maşinilor.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img