More


  Istvan Kovacs la Astra-Steaua

  =

  Ultimul derby din 2013 în Liga I, de azi (ora 18:30, DolceSport), dintre Astra şi Steaua, de la Giurgiu, va fi condus la centru de careianul Istvan Kovacs. Dacă meciul de miercuri, de pe Naţional Arena, scor 3-1, a fost dat pe mâna lui Alexandru Tudor, de această dată, Comisia Centrală a Arbitrilor îl va desemna pe centralul din Carei.

  Născut pe 16 septembrie 1984, Kovacs este arbitru internaţional FIFA din 2010. În acel an, centralul din Carei era cel mai tânăr arbitru FIFA din Europa. În 2007, la doar 22 de ani, Kovacs a condus Supercupa României dintre Dinamo şi Rapid, scor 6-7 după lovituri de la 11 metri. Ascensiunea arbitrului a fost una sigură şi rapidă, iar în acest an a fost desemnat cel mai bun arbitru român în 2013 de către Asociaţia Fotbaliştilor Români (AFR).

  Deşi are o valoare certă, Istvan Kovacs nu a dat ochi cu Steaua în acest sezon. Echipa campioană nu a fost arbitratată în niciun meci în Liga I sau Cupa României, iar jocul de la Giurgiu va consemna astfel o premieră. În acest sezon, Kovacs a arbitrat în 13 etape în Liga I, într-unul din Cupa României. De asemenea, el a condus şi câte un joc în Liga a II-a şi a III-a.

  Dacă pe Steaua nu a condus-o în niciun meci, nu acelaşi lucru poate să spună şi Astra. Formaţia din Giurgiu l-a avut pe Kovacs în trei meciuri la centru şi a câştigat de fiecare dată: 4-0 în deplasare cu Viitorul Constanţa (etapa 1), 2-1 acasă cu Dinamo (etapa 11) şi 5-0 tot acasă cu FC Botoşani (etapa 15).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img