More


  Jandarmeria pune tunurile pe infractori

  =

  jand-2

  Într-o perioadă de criză economică în care se pune problema eficienţei în tot mai multe domenii de activitate, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare pare să îşi merite pe deplin banii. Şi asta în condiţiile în care s-a înregistrat o creştere cu 23,3% a infracţiunilor constatate independent şi o creştere cu 102,9% a infracţiunilor constatate în sistem integrat cu efectivele Poliţiei, conform bilanţului de activitate pe acest an al Jandarmeriei Satu Mare. Datele au fost făcute publice cu ocazia prezentării bilanţului Jandarmeriei Române, eveniment care a avut loc ieri, în prezenţa subprefectului Cristian Sasu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a viceprimarului municipiului Satu Mare, Radu Roca, a şefilor instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din judeţul Satu Mare, dar şi cadre militare ale Jandarmeriei Satu Mare.

  14 misiuni pe zi
  Conform conducerii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, obiectivul prioritar în anul 2013 a fost acela de a asigura un climat de ordine şi siguranţă pentru locuitorii întregului judeţ. Pentru ducerea la îndeplinire a acestui obiectiv jandarmii sătmăreni au executat peste 5.097 misiuni specifice. Ceea ce înseamnă că zilnic au fost efectuate nu mai puţin de 14 misiuni. “Pe genuri de misiuni, situaţia se prezintă astfel: 3.675 misiuni de menţinere a ordinii publice; 516 misiuni de asigurare a ordinii publice; 31 acţiuni de intervenţie; 244 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii; 351 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere”, se arată în bilanţul IJJ Satu Mare.

  Ziua şi fapta penală
  Conform prevederilor legale în vigoare, în anul 2013 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a asigurat paza şi protecţia unui număr de 18 obiective. Totodată, jandarmii sătmăreni au asigurat paza şi protecţia transporturilor speciale, de bunuri şi valori, precum şi a transportului corespondenţei clasificate, astfel: 17 transporturi de produse cu caracter special în beneficiul IJJ Satu Mare şi 144 transporturi de bunuri şi valori. În urma executării acestor misiuni, la nivelul IJJ Satu Mare au fost constatate un număr de 334 fapte de natură penală şi 5.136 fapte de natură contravenţională.
  Din cele 334 fapte de natură penală, 127 au fost constatate în mod independent şi 207 în sistem integrat cu Poliţia, faţă de anul 2012, când s-au înregistrat 205 infracţiuni, din care 103 constatate în mod independent şi 102 în sistem integrat cu Poliţia, fiind înregistrată o creştere cu 23,3% a infracţiunilor constatate independent şi o creştere cu 102,9% a infracţiunilor constatate în sistem integrat cu efectivele Poliţiei.
  Din totalul de 127 fapte de natură penală constatate în mod independent, 108 au fost săvârşite şi constatate în mediul urban şi 19 au fost săvârşite şi constatate în mediul rural.

  Mai mulţi infractori identificaţi
  Cu ocazia infracţiunilor constatate în anul 2013, au fost identificaţi 122 de făptuitori – 113 în mediul urban şi 9 în mediul rural – faţă de 106 făptuitori – 83 în mediul urban şi 23 în mediul rural – identificaţi în perioada similară a anului trecut, înregistrându-se astfel o creştere cu 15%. În domeniul constatării contravenţiilor şi aplicării sancţiunilor contravenţionale, personalul I.J.J. Satu Mare a constatat şi aplicat un număr de 5.136 sancţiuni contravenţionale, înregistrându-se o scădere a acestui indicator cu 2.669 sancţiuni contravenţionale faţă de anul 2012, când s-au constatat şi aplicat 7.805 sancţiuni contravenţionale, respectiv o scădere cu 34%. Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, 3.598 sunt amenzi aplicate, reprezentând 70%, iar 1.538 sunt avertismente scrise, reprezentând 30%. Comanda Jandarmeriei sătmărene apreciază activitatea jandarmilor şi le mulţumeşte pentru implicare, pentru dăruirea şi loialitatea, pasiunea şi curajul, cinstea şi onoarea de care au dat dovadă.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img