More  Jandarmii sălăjeni printre rromi

  - Advertisement -
  Ofiţerii Compartimentului Prevenirea şi Combatarea Faptelor Antisociale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj au organizat, ieri, o acţiune de prevenire, informare şi dialog social cu membrii comunităţii rome din localitatea Gîlgău Almaşului, comuna Bălan. La acțiune a luat parte şi reprezentantul Biroului Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului Sălaj, Alin Lăcătuș, la întâlnire fiind prezenți circa 30 de persoane de etnie romă.
  Participanţilor li s-au prezentat aspecte cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, precum şi riscurile la care se expun în cazul săvârşirii unor fapte contravenţionale sau penale.
  Totodată, recomandările preventive ale jandarmilor au urmărit conştientizarea acestor cetăţeni asupra efectelor negative ce decurg dintr-un comportament violent, antisocial şi admiterea necesităţii adoptării unei atitudini de toleranţă, înţelegere şi respect faţă de cei din jur.
  Conform jandarmilor sălăjeni, astfel de acţiuni vor fi organizate în perioada următoare şi în alte zone din judeţ, în baza parteneriatului ”Prevenirea şi medierea situaţiilor de risc în comunităţile cu persoane de etnie romă din judeţul Sălaj”, încheiat între Jandarmeria Sălaj si Biroul Judeţean pentru Romi din cadrul Prefecturii Sălaj.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts