More


  Moşul PSD a ajuns la Supur şi Hurezu Mare

  - Advertisement -

  dar01

  Darurile Moşului social-democrat au ajuns ieri şi în Supuru de Sus, respectiv în Centrul de Plasament „Roua” din Hurezu Mare. Peste 200 de pachete de Moş Nicolae au fost împărţite în cele două localităţi. Ca-n fiecare an, Moşul ajutat de preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social-Democrat, Mircea Govor, a ajuns la Biserica Ortodoxă din Supuru de Sus unde le-a împărţit copiilor şi bătrânilor aproximativ 150 de pachete cu dulciuri.

  Cu prilejul venirii Moşului, lăcaşul de cult a fost plin, credincioşii dar şi preotul mulţumindu-i lui Mircea Govor pentru atenţia pe care o acordă an de an comunităţii în care a crescut. “Îi mulţumim domnului Govor că şi anul acesta l-a adus pe Moşul la noi şi îi mulţumim pentru tot ceea ce face pentru comunitatea noastră, pentru biserica noastră. Îi dorim Sărbători Fericite şi sănătate dânsului şi familiei sale”, a declarat la finalul liturghiei preotul paroh din Supuru de Sus, Bogdan Mureşan. În timp ce Moşul oferea darurile, credincioşii colindau alături de consăteanul lor Mircea Govor. De la Supuru de Sus Darurile Moşului au ajuns la Hurezu Mare, la cei aproximativ 50 de copii care trăiesc în Centrul de Plasament din localitate. La fel ca în Supuru de Sus, Moşul a fost însoţit de ajutoarele sale, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Tineretului Social-Democrat al PSD Satu Mare, Raul Băbţan, preşedintele TSD Supur, Florin Varga, şi alţi tineri social-democraţi. Aceştia au fost întâmpinaţi de copiii şi personalul centrului cu tradiţionalele colinde.

  “Ca-n fiecare an am fost la Supur, i-am făcut fericiţi pe copiii din Supuru de Sus. Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, eu împreună cu Moşul mergem în diferite localităţi ale judeţului şi oferim cadouri, în special copiilor. În calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD anul acesta am început cu „Darurile Moşului” la Filarmonică, am continuat în alte localităţi şi astăzi (n.r.ieri) am ajuns la Supur şi la Hurezu. Cel mai mult m-a emoţionat prezenţa mea aici, la Centrul din Hurezu, pentru că văd atâţia copii între 3 şi 18 ani, o familie de copii cu probleme, copii care din păcate nu se bucură de dragostea părinţilor, iar alinarea şi-o găsesc la personalul angajat la acest centru şi la directorul Liviu Matioc. Ei fac tot posibilul ca tinerii să ducă o viaţă cât se poate de decentă. Sincer vă spun că sunt foarte emoţionat şi în acelaşi timp îndurerat când văd asemenea copii, nevinovaţi, abandonaţi, care se bucură de prezenţa Moşului. Eu stau şi mă gândesc cât de diferită este copilăria pentru unii micuţi care din neglijenţa părinţilor sau din problemele de fiecare zi ale acestora ajung să renunţe la micuţii lor. Cel mai important lucru este însă că astăzi (n.r.ieri) i-am văzut fericiţi, am colindat împreună cu ei şi le-am simţit bucuria, ceea ce mă face să fiu mai încrezător şi mai optimist. Le transmit tuturor Sărbători Fericite şi La Mulţi Ani!”, a declarat Mircea Govor, după ce a vizitat Centrul de Plasament „Roua” din Hurezu Mare.
  Conducerea casei de copii i-a mulţumit acestuia pentru că a dus Moşul şi la ei. “Ţin să mulţumesc domnului preşedinte al PSD Satu Mare şi în acelaşi timp vicepreşedinte al Consiliului Judeţean pentru gestul pe care l-a făcut pentru a mai alina din durerea asta sufletească a copiilor”, a precizat Liviu Matioc, coordonatorul centrului din Hurezu Mare. Acolo sunt îngrijiţi permanent 41 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între trei şi 22 ani, iar alţi şapte vin doar la sfârşit de săptămână, deoarece studiază în oraş. Centrul are 21 de angajaţi care lucrează în trei ture la cele cinci module ale casei de copii.

  Lorena Georgi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img