More


  O iniţiativă legislativă la o lună şi jumătate

  - Advertisement -

  valer

  Prins în războaiele sale personale în care s-a folosit abuziv de interpelări şi declaraţii politice, senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer a uitat scopul pentru care a fost ales de locuitorii Ţării Oaşului. Deşi prezintă săptămânal o interpelare, prin care încearcă să pună presiune asupra autorităţilor pentru a-i sancţiona adversarii mai mult sau mai puţin imaginari, numitului Marian Valer îi trebuie, în medie, o lună şi jumătate pentru ca numele său să apară pe vreo iniţiativă legislativă. Deşi face parte din Legislativ, senatorul independent şi declarat incompatibil nu a reuşit să formuleze o iniţiativă legislativă proprie.

  Nicio iniţiativă proprie într-un an
  Potrivit site-ului oficial al Senatului României (www.senat.ro), în decurs de un an, numitul Marian Valer a reuşit performanţa de a deveni semnatarul vreunei iniţiative legislative tot la o lună şi jumătate. În decurs de un an întreg, controversatul senator Marian şi-a pus semnătura pe exact şapte iniţiative legislative. N-a avut prea mare noroc, întrucât numai una dintre iniţiativele în care apare cosemnatar a devenit lege. Celelalte şase iniţiative sunt în diverse stadii, în lucru sau trimise Camerei Deputaţilor pentru dezbatere.
  În perioada în care a fost senator PSD, iniţiativele legislative pe care le-a semnat ca iniţiator au vizat domenii importante din viaţa românilor. Însă din momentul în care a devenit senator independent şi s-a afiliat grupului parlamentar al Partidului Poporului Dan Diaconescu, senatorul Marian Valer a devenit interesat de lucruri mai puţin importante pentru sătmăreanul de rând, cum ar fi modificarea şi completarea Legii minelor, respectiv adoptarea unor propuneri legislative privind cinematografia şi industria filmului.

  Refuză să accepte excluderea din PSD
  Senatorul independent Marian Valer, afiliat grupului parlamentar al Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD), refuză să accepte realitatea, probabil prea crudă pentru el. Acesta se încăpăţânează să se considere senator PSD, deşi a fost dat afară cu şuturi în fund din Partidul Social Democrat în luna mai a acestui an. Devenit senator independent, acesta s-a milogit de liderii PPDD, care au acceptat să se afilieze grupului parlamentar al partidului din considerente de ordin cantitativ. Aberant este însă faptul că, în calitate de cosemnatar a trei iniţiative legislative ale grupului parlamentar al PPDD, numitul Marian Valer îşi arogă titulatura de senator PSD. De asemenea, pe site-ul Senatului României, la secţiunea Biografie, numitul Marian Valer figurează şi acum ca şi ocupant al funcţiei de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, deşi a fost schimbat de mai bine de 6 luni.

  Niciun bine pentru judeţul Satu Mare
  În decurs de un an de când a fost reales senator, numitul Marian Valer n-a făcut absolut niciun bine judeţului Satu Mare şi locuitorilor acestuia. Pe lângă faptul că nu a reuşit să aibă realizări în plan legislativ, nu a reuşit nici să facă lobby pentru a direcţiona fonduri guvernamentale pentru investiţii în infrastructura judeţului. Din cauza caracterului său conflictual, a ajuns să fie ocolit de toată lumea. Nici măcar în perioada în care era senator PSD şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, numitul Marian Valer nu avea intrare la miniştrii Guvernului USL. Bietul de el, nu era băgat în seamă nici măcar de portarii de la ministere, darămite de ceilalţi angajaţi de acolo. După ce a devenit senator independent, iar apoi s-a afiliat grupului PPDD, până şi portarii au refuzat să stea de vorbă cu el.

  Un senator inutil şi costisitor
  În schimb, Marian Valer a reuşit să facă de ruşine judeţul Satu Mare. Prin interpelările sale, prin care înceacă să se folosească de instituţiile statului în răzbunările sale personale, prin denunţurile şi autodenunţurile sale de-a dreptul fanteziste şi prin sporadicele apariţii în mass-media centrală, numitul Marian Valer a adus numai deservicii judeţului nostru şi locuitorilor săi. Pentru toată această activitate, dacă poate fi numită astfel, numitul Marian Valer îi costă pe contribuabilii sătmăreni cel puţin 15-20.000 de lei pe lună. O adevărată risipă de bani publici pentru un senator acuzat de numeroase ilegalităţi, care a mai şi fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate.

  Alex Ohaha  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img