More

  Olimpia, din nou echipa fanion a județului

  olimpia-satu-mare

  Cu bune și rele s-a dus și 2013…Pentru sportul sătmărean putem spune că spre bucuria iubitorilor de fotbal, Olimpia a revenit în prim-plan și, odată cu promovarea după șapte ani de pauză în liga a 2-a, și-a recăpătat statutul de echipă fanion a județului.

  Plecată cu șansa a doua la începutul lui 2013 la promovare, trupa lui Csik nu numai că a recuperat handicapul de 10 puncte și a trecut peste Hunedoara în clasament, ci mai mult a încheiat returul cu punctaj maxim. Iar apoi în liga a 2-a a terminat anul pe un loc opt care ne dă speranțe la play-off.

  Mai rămâne de pus la punct doar capitolul juniori și baza sportivă pentru a vorbi despre o Olimpie performantă în totalitate.

  Tot la capitolul sport de echipă, baschetul și-a respectat blazonul. Fiind singura echipă de prima ligă din județ, CSM Satu Mare a cucerit în luna mai medaliile de bronz după o semifinală pierdută la limită cu Aradul și o finală mică în care a trecut de Alba Iulia… Iar după aceste medalii, echipa pare a-și fi încheiat un ciclu de cinci ani în care Satu Mare a fost mereu în lupta pentru medalii. Dar suporterii trăiesc cu speranța că și în noua formulă vom putea spera cît de curînd la noi performanțe.
  Voleiul de la ADEP-CSM a debutat în liga a 2-a cu o generație bună de junioare, handbalul a rămas în eșalonul secund.

  La sport individual performanțele au fost mult mai multe. Ne mândrim cu două sătmărence în lotul național de senioare, AMALIA TĂTĂRAN și SIMONA POP-DEAC. Cu speranțe mari de a le vedea la Olimpiada de la Rio…Apoi școala de scrimă a produs campioni atît la spadă cît și la floretă la toate categoriile de vîrstă.

  Fabrica de medalii de la CS UNIO, Mihai Terelyi și-a făcut norma și în 2013. Peste 20 de medalii aduse de la competiții naționale și internaționale…În plus apar rezultatele și la seniori, venirea acasă și a lui Marian Halas fiind de bun augur.

  Luptele cu inimosul Tudor Barbul în prim plan au o nouă generație de copii minune cu Leinard Berei vedetă incontestabilă. Marco Bota e numărul unu la karting, Mani Gyenes cel mai bun motociclist al anului, Istvan Kovacs cel mai bun arbitru iar peste toate și arbitrii de la AJF au câștigat turneul de minifotbal de la București rezervat fluierașilor. Șahul rămâne în top cu oameni de valoare ca Zoltan Pal, Cătălin Ardelean sau Ciprian Muntean.

  Și la final să nu îi uităm pe karatiști cu medalii atît la Zanshin, Bushido, Nord Vest Karate, Samuraiul cât și la Carei. Sau pe cei de la ACR care ne-au oferit un nou sezon spectaculos de Rally Sprint… Cam acestea ar fi cele bune, iar cele rele cu voia dvs. hai să se spele…La mulți ani, multe performanțe și multă sănătate sportivilor, antrenorilor, conducătorilor și tuturor celor care au contribuit la performanța adevărată din sportul sătmărean.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE