Peste 60 de copii prezenți la primul concurs de înot din istoria Sătmarului

inot

Datorită unor oameni inimoși iubitori de sport, Sătmarul a pătruns de ieri pe harta competițiilor de înot din România.
La bazinul Select, prima ediție a concursului de înot Cupa Moș Crăciun a adunat la start peste 60 de copii de la cluburi din Baia Mare, Turda, Cluj Napoca, Oradea, Debrecen și Satu Mare. Și, lucru important, primul concurs de înot din istoria Sătmarului a fost onorat de prezența primei medaliate la Jocurile Olimpice a României, la înot, Anca Pătrășcoiu și multipla medaliată la europene și deținătoarea a peste 150 de recorduri naționale, Stela Pura.
La deschiderea concursului a fost prezent și primarul municipiului Satu Mare, dr Dorel Coica, cel care a promis că va face tot posibilul ca astfel de competiții de înot să se desfășoare în mod regulat la Satu Mare. ” Copiii sătmărenilor merită să beneficieze de ajutorul nostru pentru a practica înotul la nivel de performanță și vom încerca să asigurăm toate condițiile” a spus primarul Dorel Coica încântat de cele văzute la bazinul Select.
” Mă bucur foarte mult să văd că în sfârșit aveți și la Satu Mare condiții pentru înot de performanță. Am venit cu drag să promovez sportul și să îi ajut pe acești oameni deosebiți care s-au înhămat la organizarea turneului”, a spus prima medaliată a României la Olimpiadă, la înot, Anca Pătrășcoiu. Alături de Stela Pura aceasta a acordat cu mare drag premiile și medaliile celor de pe podium.
” Trebuie să avem răbdare . Din păcate la nivel de seniori stăm destul de rău acum dar e bine că din spate vin copii la înot și avem o bază mare de selecție. De acum trebuie doar să avem grijă de ei și să le oferim condiții. Mi-a plăcut mult ce am văzut la Satu Mare, aveți potențial și sper ca primăria și consiliul județean să îi sprijine pe acești oameni” a declarat și Stela Pura, fostă vicecampioană a Europei în 1987.
Concursul s-a desfășurat la mai multe categorii de vârstă, atît la fete cât și la băieți iar la final a avut loc și un concurs de ștafetă între orașe. La feminin spre marea bucurie a gazdelor Satu Mare a câștigat în fața celor două echipe de la Baia Mare. Finalul le-a aparținut seniorilor care s-au întrecut la Masters Open. Cel mai emoționant moment l-a adus în prim plan pe Iuliu Follert senior care la cei 76 de ani ai săi a ținut să concureze la stilul bras.
Merită apreciat efortul depus de foștii campioni naționali ai Sătmarului, din păcate pentru alte orașe, Iuliu Follert și Tudor Stăncioiu care alături de Tiberiu Markos de la Asociația pentru dezvoltarea înotului Satu Mare și de Mircea Pop, administratorul bazinului Select au făcut ca organizarea să fie exemplară.
” Țin să le mulțumesc tuturor pentru implicare, de la sponsori, arbitri, la părinți și voluntari. Cred că Satu Mare merită un bazin de înot și o competiție și mă voi zbate în continuare să promovez acest sport foarte frumos”, a spus la final inimosul Tiberiu Markos.
Rezultatele le vom publica în ediția de mâine a GNV. Un reportaj de la eveniment va fi difuzat în această seară în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...