More

  Porţi deschise la AJOFM

  ajofm

  Întrucât azi se împlinesc 15 ani de la prima întâlnire al Consiliului de Administraţie a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ocazie cu care s-a hotărât ca în data de 10 decembrie să fie sărbătorită ziua acestei instituţii, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare va organiza “Ziua Porţilor Deschise”, acţiune ce va începe la ora 10.00. Detalii despre desfăşurarea acestei acţiuni au fost oferite ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de directorul Marcel Maruşca şi directorul adjunct Simona Derşidan.
  Acţiunea “Ziua Porţilor Deschise” se va desfăşura simultan atât la Satu Mare cât şi la punctele de lucru din Carei, Negreşti, Tăşnad şi Turţ şi are drept scop consolidarea încrederii clienţilor în instituţie. De asemenea, acţiunea este organizată şi pentru a oferi tuturor beneficiarilor serviciile oferite de AJOFM Satu Mare, respectiv angajatori, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, reprezentanţi ai societăţii civile, elevi, studenţi, ONG-uri, să cunoască din interior modul în care agenţia îşi desfăşoară activitatea. Cei interesaţi sunt aşteptaţi azi la sediul instituţiei de la ora 10.00.
  Tot în cadrul întâlnirii cu presa, conducerea AJOFM a mai precizat că rata şomajului în judeţul Satu Mare în prezent este de 4,32%, fiind înregistraţi 6.832 de şomeri din care 1.779 sunt indemnizaţi. De asemenea, în cursul acestui an AJOFM a mediat 5.072 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din care 3.090 au fost angajate. Totodată, 632 de şomeri au urmat cursuri de formare profesională. În prezent, în judeţul Satu Mare sunt disponibile 323 de locuri de muncă din care 316 doar în municipiul Satu Mare.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE