More  Prima federaţie sportivă din România în faliment?

  1

  Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă ar putea fi primul for sportiv român obligat să-şi declare falimentul. Noul preşedinte ales, Florian Gheorghe, a găsit o situaţie dramatică în actele contabile. “Avem datorii de aproape 300.000 de euro numai la utilităţi. Mai sunt şi alte sume pe care trebuie să le achităm. De pildă fostul antrenor al naţionalei, canadianul Tom Skinner, ne-a dat în judecată pentru neachitarea contractului său. La fel şi antrenorul Otto Kerestesz”, a declarat Florian Gheorghe pentru ProSport.

  În a doua parte a anului 2013, FRHG nu a mai beneficiat de bani de la buget, ministerul blocând finanţarea din cauza neregulilor vechii conduceri, conduse de Tanczos Barna. Patinoarul a rămas fără lumină şi fără apă curentă, devenind în această perioadă de iarnă o hală cenuşie şi îngheţată. Conform unei decizii locale, primăria capitalei ar urma să preia clădirea şi să o reconstruiască. “Sper să găsim înţelegere şi după ce Primăria va lua Patinoarul să-l redeschidă până la primăvară. Oricum în această perioadă nu se poate construi, măcar să nu pierdem copiii”, mai spune Florian.

  În 2013, bugetul alocat federaţiei de hochei a fost de un milion de lei, adică aproximativ 220.000 de euro. În următorii doi ani, federaţia ar trebui să aloce toţi banii pe care îi primeşte pentru acoperirea datoriilor, fără să aibă nicio activitate, ceea ce este imposibil. “Nu ştim ce vom face, dar nu depunem armele. De aceea am fost aleşi, să încercăm să rezolvăm această situaţie în care ne-au adus alţii”, mai spune Florian Gheorghe.

  Pe 14 decembrie, naţionala de hochei – tineret pleacă în Ungaria, la Miskolc, la Campionatul Mondial, Divizia B, fără nicio zi de pregătire! În magaziile federaţiei mai sunt doar şase crose, şi acelea folosite. Nici vorbă de patine sau tricouri de joc. Pentru ca sportivii să ajungă în Ungaria, un club bucureştean s-a oferit să le pună la dispoziţia un autocar.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE