More


  Primul concurs de înot din istoria Sătmarului

  - Advertisement -

  INOT

  Peste 60 de copii se vor întrece duminică la bazinul Select la Cupa Moş Crăciun la înot. Este primul concurs de înot din istoria Sătmarului după cum au anunţat organizatorii ieri într-o conferinţă de presă. Interesant e că la competiţie şi-au anunţat participarea înotători din Turda, Cluj Napoca, Oradea , Baia Mare , Satu Mare şi din Ungaria.

  „De şapte ani de cînd avem la Satu Mare acest bazin de înot la Select tot visăm la o astfel de competiţie. Acum cu ajutorul părinţilor şi a unor oameni inimoşi putem anunţa că în sfîrşit punem şi Sătmarul pe harta competiţiilor de înot din România” a spus Tiberiu Markos, unul dintre organizatori.

  La conferinţa de presă au participat Călin Gătina, Tiberiu Markos din partea CS Înot Select, antrenorul Silviu Pop, Mircea Pop, patronul bazei Select precum şi doi dintre foştii campioni ai Sătmarului la înot, Iuliu Follert şi dr. Tudor Stăncioiu.

  „Să nu încurcăm un bazin de înot cu ştrandul” a ţinut să puncteze Mircea Pop care a mai precizat că acesta e singurul bazin privat din ţară, în vreme ce Iuliu Follert a recunoscut că aşteaptă de ani buni ca Sătmarul să aibă un bazin omologat de înot.

  De remarcat că la concurs au fost invitate şi două dintre gloriile înotului românesc, Stela Pura, multiplă medaliată şi campioană europeană şi Anca Pătrăşcoiu, prima medaliată a înotului românesc la Olimpiadă, în 1984 la Los Angeles. De asemenea e aşteptată la Satu Mare şi Corina Ungureanu, glorie a gimnasticii româneşti.

  Concursul este rezervat copiilor născuţi între 1999 şi 2007 la toate probele, 50 m liber, 50 m spate, 50 m bras şi 25 m fluture. Prima reuniune a concursului va începe la ora 9,30 iar a doua la ora 15.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img