More


  Profesorii sălăjeni primesc banii cuveniți pentru cărți sau material didactic

  =

  Potrivit lui Eusebiu Lehene, preşedintele Federației Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Sălaj, circa 2.500 de dascăli vor primi banii restanți pentru cărți sau material didactic. Este vorba despre 167 de euro pentru fiecare profesor, sumă ce reprezintă restanţele datorate de Ministerul Educaţiei profesorilor pentru anii 2009 şi 2010, când era în vigoare Legea 315/2006 privind stimularea achiziţionării de cărţi sau de programe educaţionale pe suport electronic. Restanţele, 67 de euro aferente anului 2009 şi 100 de euro din 2010, sunt achitate în baza unei sentinţe judecătoreşti definitive. Din anul 2010 acest ajutor financiar nu se mai acordă, dat fiind faptul că Executivul de la acea vreme a anulat, printr-o ordonanţă, acest drept al cadrelor didactice.

  De altfel, Instituţia Prefectului Sălaj a găzduit vineri, 13 decembrie, şedinţa lunară a comisiei judeţene de dialog social pentru patronate şi sindicate, având ca puncte pe ordinea de zi: analizarea revendicărilor sindicale din sistemul de învăţământ precum şi o retrospectivă a activităţii comisiei în anul 2013. În cadrul întâlnirii, Eusebiu Lehene a precizat că există anumite probleme în ceea ce priveşte finanţarea unităţilor şcolare per capita, acest sistem impunându-se a fi corelat cu nivelul de calificare al dascălilor, a căror salarizare diferă în funcţie de vechime, nivelul studiilor şi gradele obţinute.

  Ionel Ciunt, prefectul judeţului Sălaj, a menţionat că plata salariilor pentru personalul din sistemul de învăţământ se va face la timp şi că dascălii vor primi banii pentru achiziţionarea de cărţi. De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat şi faptul că de vineri, 13 decembrie, a început efectuarea plăţilor restante pentru îngrijitorii personali ai persoanelor încadrate în grad de handicap.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img