More  Rotary Club Satu Mare a împlinit zece ani

  rot

  Rotary Club Satu Mare a împlinit recent zece ani de activitate, iar cu această ocazie sâmbătă a fost organizat un eveniment festiv de omagiere a acestei organizaţii. Alături de membrii clubului sătmărean, la eveniment au mai participat, în calitate de invitaţi, foşti şi actuali guvernatori, asistenţi guvernatori şi colegi rotarieni din Bucureşti, Ploieşti, Alba Iulia, Târgu Mureş, Bistriţa, Baia Mare, Cluj, Gherla şi Sighet, printre care Dragoş Niţulescu – PDG 2004-2005, Ovidiu Coş – PDG 2007-2008 şi Martha Maria Mocanu – PDG 2008-2009. Cum orice club nou înfiinţat are şi naş, în cazul Rotary Club Satu Mare naşul a fost Rotary Club Baia Mare.
  De-a lungul celor zece ani de existenţă, Rotary Club Satu Mare s-a implicat în multiple proiecte printre care pot fi amintite “Dăruieşte un zâmbet – cadouri pentru copii instituţionalizaţi”, renovarea a două saloane de la Maternitatea Satu Mare, donarea unui microbuz Fundaţiei “Sfântul Benedict” pentru copii cu autism, participarea, alături de Organizaţia Caritas, la construcţia unei case de creaţie pentru copii cu dizabilităţi la Homorod, participarea, alături de Fundaţia “Casa Sătmăreană”, la deschiderea centrului pentru bolnavi de Alzheimer în Viile Satu Mare, participarea la acţiunea “Tur pe Tisa “pentru pictori din ţările din Asociatia Rotary a Carpaţilor de Nord- Est, dotarea cu mobilier şi table interactive multitouch a Centrului de excelenţă pentru elevii olimpici din Satu Mare sau participarea cu succes la Săptămâna Inimii şi Promenada Inimilor (clasarea între primele şase oraşe pe ţară). Tot aici poate fi amintit şi Proiectul HU-SK-RO-UA “Conexiuni strategice pentru acţiuni înţelepte în comunitate” în colaborare cu RC Roznava (Slovacia) şi RC Ujgorod (Ucraina).
  Anul 2014 se anunţă un an încărcat de proiecte de bine, printre care amenajarea unui parc sportiv recreaţional dotat cu elemente pentru practicarea sporturilor moderne(skateboard, bmx, patine cu rotile etc), continuarea şi extinderea şi în alte şcoli a proiectului “Dinţi frumoşi, copii sănătoşi” sau implicarea în programul “Youth Exchange Program”. Rotary Club Satu Mare are 27 de membri care mulţumesc, la ceas aniversar, tuturor colaboratorilor şi partenerilor lor.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE