More


  Sătmărenii, somaţi să îşi plătească impozitele locale

  - Advertisement -

  taxe

  Sătmărenii datornici către bugetul local al municipiului reşedinţă de judeţ au primit o “urare” de sărbători din partea Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL) din cadrul Primăriei Satu Mare. Aceştia sunt somaţi să îşi plătească dările locale, dacă nu vor să se trezească cu popriri pe salarii sau cu executări silite asupra bunurilor personale. În această situaţie se află un sătmărean din şapte. Concret, din totalul de 6.659 de persoane juridice care figurează în evidențele fiscale sunt somate să-şi plătească impozitele un număr de 2.000 de firme, iar din totalul de 69.000 de persoane fizice vor fi somaţi un număr de 10.000 de sătmăreni care nu și-au achitat impozitele.

  Dacă nu îşi vor achita impozitele în termen de 15 zile de la data primirii somaţiei, aceştia riscă să fie executaţi silit. “Direcţia de Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare face un apel public la toţi contribuabilii municipiului care au omis sau au uitat să-şi plătească impozitele şi taxele datorate bugetului local să facă un efort financiar şi să îşi achite impozitele şi taxele restante în următoarele două săptămâni pentru a nu avea surpriza total neplăcută de a li se bloca conturile bancare, salariile sau alte venituri în perioada sărbătorilor de iarnă. Se reaminteşte contribuabililor că ultimul termen de plată a fost la 30 septembrie, iar pentru plata cu întârziere datorează majorări de întârziere de 2% pe lună până la data plăţii. Vă mulţumim pentru colaborare şi înţelegere şi vă aşteptăm la ghişeele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale zilnic între orele 8-17”, se arată într-un comunicat de presă remis de DITL Satu Mare.
  Reamintim că un număr de 22.000 de persoane fizice din municipiul Satu Mare şi alte 2.000 de persoane juridice se află în evidenţele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Satu Mare la capitolul rău-platnici. În aproape 5.000 de cazuri a fost necesară executarea silită pentru a se încasa impozitele pe clădiri, terenuri sau autoturisme datorate de rău-platnici de-a lungul ultimilor ani. Din cele peste 22.000 persoane fizice care se află pe lista neagră întocmită de către Direcţia de Taxe şi Impozite Locale din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare, aproximativ 10.000 şi-au primit deja somaţiile de plată. Cei care nu-şi clarifică situaţia fiscală riscă să se trezească cu popriri pe conturi sau reţinerea salariului, respectiv a pensiei.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img