More  Scutiți de impozit în următorii 7 ani

  - Advertisement -
  Locatarii blocului H25 de pe strada B. P. Haşdeu din municipiul Zalău vor fi scutiţi de la plata a 14.000 de lei, reprezentând impozitului pe clădire aferent următorilor 7 ani. Acest imobil nu este, însă, primul pentru care municipalitatea acordă scutiri de la plata impozitului. O decizie luată în acest sens în luna septembrie, îi scuteşte tot pentru următorii şapte ani de la plata impozitului pe clădire, pe locatarii din blocul MV 6, de pe bulevardul Mihai Viteazul, nr. 75, blocul A17, situat pe strada Kiss Karoly şi locatarii blocului B5, situat pe strada Sfânta Vineri.
  Pentru a se bucura de scutirea de la plată, de care au dreptul începând cu prima zi a anului viitor, locatarii din H 25 trebuie să nu figureze, la 31 decembrie 2013, cu datorii faţă de bugetul local. Dacă pe parcursul derulării facilităţii, contribuabilii înregistrează restanţe la finalul unui an, ei ar putea fi obligaţi să scoată bani din buzunare pentru achitarea obligaţiilor.
  Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru a fi scutiţi de la plata acestei dări pentru imobilele deţinute, locatarii trebuie să execute o serie de lucrări, printre care izolarea termică a faţadei, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planşeului peste subsol.
  Facilitatea se acordă doar proprietarilor de apartamente din blocurile de locuinţe care au executat lucrările de intervenţie pe cheltuială proprie şi care sunt construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990. Scutirea este permisă doar dacă reabilitarea termică a fost executată în baza unei autorizaţii de construire, dacă există un proces verbal de recepţie a lucrărilor şi un certificat de audit energetic prin care se confirmă realizarea recomandărilor propuse în auditul energetic.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts