More


  Se anunţă o participare record la Cupa Ardudului

  =

  Ieri, sala de sport a Liceului Tehnologic din Ardud a fost gazda unei conferinţe de presă, care a prefaţat turneul internaţional de lupte Cupa Ardudului. Totodată s-a vorbit şi despre stagiul de pregătire de la Ardud, unde participă loturile naţionale de cadeţi ale României, Italiei şi Bulgariei.

  Astfel, au răspuns întrebărilor antrenorul Tudor Barbul, primarul Ovidiu Duma, dar şi antrenorii celor trei selecţionate, Adrian Popa (România), Alex Saglietti (Italia) şi Hristo Filchev (Bulgaria). Am aflat că stagiul de pregătire se va încheia vineri, când va avea loc proba cântarului, pentru turneul internaţional de sâmbătă. Delegaţiile prezente la Ardud s-au arătat foarte bucuroase că au ales micuţul orăşel pentru o bună pregătire, au mulţumit primarului Ovidiu Duma şi lui Tudor Barbul pentru ospitalitate şi au promis că vor mai reveni cu drag pe meleaguri sătmărene. Alex Saglietti a vorbit foarte frumos despre stagiu. „Lotul cu care ne-am deplasat este format din sportivi din Torino şi Carignano. Am ales să venim în estul Europei să ne pregătim, pentru că aici nivelul este mai ridicat, nativ, copiii au înclinaţii spre lupte.“ Referitor la Cupa Ardudului, ajunsă la ediţia a cincea, participarea va fi una considerabilă. Vor sosi 134 de luptători de la 25 de cluburi din ţară, dar şi din străinătate: Italia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Serbia, Polonia, Ucraina şi Croaţia. Aşadar, la startul competiţiei vor fi peste 250 de sportivi din nouă ţări. Antrenorul de la CS Satu Mare-Cetate Ardud a anunţat că un număr de peste 35 de luptători sătmăreni vor urca pe saltea, cu şanse mari la medalii. „Ediţia din acest an va avea participarea cea mai numeroasă, putem spune că este cea mai tare competiţie din România. Suntem onoraţi să avem la Ardud loturile naţionale din trei ţări, este un lucru foarte bun, iar pregătirea de un nivel înalt“, a adăugat Barbul. Primarul Ardudului a ţinut să sublinieze că „această competiţie este una de mare anvergură, s-a depus un efort considerabil pentru a onora cum se cuvine participarea tuturor sportivilor.“

  Această cupă se va desfăşura la toate categoriile de vârstă, copii, cadeţi, juniori, seniori, chiar şi la feminin, la mai multe categorii de greutate. Cupa Ardudului se va desfăşura sâmbătă cu începere de la ora 9.00, urmând să se încheie în jurul orei 16.00, iar organizatorii doresc să mulţumească Primăriilor Ardud şi Satu Mare, Consiliului Judeţean şi Royal Costineşti pentru sprijinul acordat. Primii trei clasaţi vor fi recompensaţi cu diplome, medalii şi premii speciale, oferite de cei menţionaţi mai sus.

  Vizită în Ţara Oaşului
  Pentru ca oaspeţii să cunoască tradiţiile zonei, a fost organizată şi o scurtă vizită în Ţara Oaşului. Marţi, delegaţia de luptători a fost primită în incinta Liceului Teoretic din Negreşti, de către directorul Viorel Bud şi profesoara de franceză Cristina Durău, unde oaspeţii au fost delectaţi cu sărmăluţe tradiţionale. Apoi au vizitat Muzeul Ţării Oaşului, dar şi catedrala din Negreşti sau cariera de piatră şi s-au întâlnit cu primarul Aurelia Fedorca. În itinerariu a fost inclusă şi frumoasa Mănăstire din Bixad.

  Iar excursia nu s-a încheiat fără a fi primiţi şi la şcoala din Vama, de către primarul Vasile Corodan şi de profesorul de sport Valentin Şereş. Asta pentru că se doreşte înfiinţarea unei secţii de lupte şi în acea zonă, cu potenţial sportiv foarte bun.

  De la antrenorul Tudor Barbul am aflat că toată lumea s-a simţit bine, sarmalele fiind principala atracţie pentru străini.
  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img