Spadasina Amalia Tătăran, sportiva anului în judeţul Satu Mare

amaliaTataranKORBEVAGNI7

Tradiţionala deja şedinţă anuală de stabilire a clasamentului celor mai buni sportivi sătmăreni a avut loc ieri(n.r. joi) la sediul DJTS Satu Mare. Conducători de cluburi şi asociaţii sportive din judeţ , antrenori şi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret au validat practic ierarhia alcătuită în urma rezultatelor obţinute în acest an de sportivii sătmăreni.

Cum era de aşteptat, la sporturi olimpice cel mai mare punctaj l-a acumulat spadasina AMALIA TĂTĂRAN.

Cu medalia de argint de la Europenele de senioare şi junioare şi cu punctele aduse de la Cupa Mondială şi apoi de la Naţionale, sportiva de la CS Satu Mare, antrenată de Csiszar Francisc, a fost desemnată sportiva anului. La mare distanţă în clasament completează podiumul judoka de la CS UNIO, Cristian Şereş şi Kovacs Dora, antrenaţi de Mihai Terely.

Locul patru e împărţit de echipa de baschet de la CSM SATU MARE, medialiată cu bronz în Liga Naţională, şi de judoka de la CS UNIO, Samel Lorand. Iar poziţia a 5-a i-a revenit spadasinului Arkosi Bertalan de la CS Satu Mare, campion naţional la seniori individual şi argint cu echipa, tot la Naţionale.

Urmează apoi locurile 6-10 ocupate de floretiştii Bogdan Dascălu şi Bodo Beniamin de la CS Satu Mare, pregătiţi de File Attila şi Eva Lengyel, atletul Daniel Conţ de la CS-LPS Satu Mare şi de judoka Mihaela Faur şi Marian Halas.

La sporturi neolimpice primele două poziţii le aparţin reprezentanţilor clubului Karate Do BFKS Carei, Bartincki Attila şi Bacs Mate. În urma unei sesizări venite din partea directorului LPS, Ionel Păcurariu, şahistul Radu Doroş a urcat pe bună dreptate pe poziţia a 3-a devansîndu-i în clasament pe Nemeth Nandor-Bushido, Gheorghe Mastan-modelism, Daniel Paşca-Zanshin, Maria Bilan-radioamatorism , echipa de goalball seniori, Bertok Csaba-modelism şi Bilan Loredana-radioamatorism.

Şedinţa s-a animat în momentul în care preşedintele secţiei de baschet de la CSM Satu Mare, Florin Mureşan a cerut ca rezultatele sporturilor de echipă să puncteze în acelaşi top 10 al sportivilor de la individual. Astfel cu 20 de puncte echipa de baschet a CSM SATU MARE, medaliată cu bronz în Liga Naţională a ajuns pe poziţia a 4-a în ciuda opoziţiei reprezentantului de la CS Satu Mare, Ghiţă Sabo care şi-a dorit o ierarhie separată pentru echipe.

Cum însă majoritatea conducătorilor de la şedinţă în frunte cu preşedintele CS UNIO, Gheorghe Istrăuan, şi directorul LPS, Ionel Păcurariu au susţinut ideea venită dinspre CSM Satu Mare, pînă la urmă s-au întocmit două ierarhii, pentru sporturi olimpice şi neolimpice, echipele punctând în aceste clasamente.

„Nu vreau să fiu pesimist dar la cum merg lucrurile o să mai aşteptăm ani buni de acum înainte să mai luăm o medalie la seniori la sporturi de echipă. E un bronz pe care trebuie să-l preţuim” a punctat unul dintre oficialii prezenţi la şedinţă.
Festivitatea de premiere va avea loc vineri 20.12.2013 de la ora 14 la Taberele Şcolare.

Cristian Stan

4 COMMENTS

 1. 1.sportivii astia nu au toti antrenorI ?
  2.daca admitem ca sportivii vor fi premiati cu bani, va lua fiecare baschetbalista cat un alt sportiv sau toata echipa va imparti suma? ( oricum ele au cam luat ceva si multe nu mai sunt prin zona)
  3.antrenorii vor primi o diploma in folie ?
  4.Sabo are dreptate.poti sa-l pui pe Bolt alaturi de Bayern, de exemplu?
  5.la ce ofera Satu Mare pentru sportul si sportivii de performanta nici nu meritam diviyii A.

 2. De exemplu… si Bolt alearga in stafeta de 4 a Jamaicai…si ia puncte si medalii si acolo…la fel si Amalia a tras cu echipa de spada a Romaniei si nu a fost la niciun asalt in lupta pt medalii. Doar a punctat ca a avut sansa sa fie contemporana cu ANA BRANZA…deci comentarii se pot face destule la acest top. Nu cred ca e vorba de bani la baschetbaliste …oricum fondul de premiere am auzit ca e mic…si mai e ceva…toti acesti sportivi au mai luat bani anu asta si de la primaru doctor Coica la gramada cu pianisti si copilasi…si atunci nu s a sesizat nimeni.

 3. Marine!!! as vrea sa stii ca si fara sa i se puna puctele de la seniori Tataran ar fi luat TOT s anu asta…. La Budapesta a luat locul 2 la individual la CE Juniori + cateva la nationale… iar unde nu a tras … ai dreptate a fost la CE seniori Zagreb n rest la etapele de seniori cu echipa a tras (culmea ffff bine).Batut Rusia , Estonia nu are rost sa continui ca vad ca te pricepi . La tine nu cu priceputu-i problema ci cu pututu".Ai dreptate Branza e o mare scrimera ( CEA MAI MARE) a spus ca echipa Romaniei nu poate fi construita fara Amalia in viitor.Iar pe viitor poti sa-ti areti numele adevarat stimate A .

 4. MARINEE!!!!Vad ca vorbesti ca un cunoscator… Amalia castiga si daca nu se puneau punctele de la seniori. SA-ti spun un secret Tataran a tras cu echipa mare exceptand Zagreb si a tras bine. Sa stii ca a batut pe Branza in finala 2012. Cupa Romaniei (crezi ca s-a lasat Branza batuta de una de 18 ani?)Numarul 7 mondial din clasamentul FIE sa fie aranjat?Hai sa -i luam punctele ca-s prea multe sa dam si la ceilalti!!!! Inca ceva prietene La Jamaica toti iau puncte in echipa fiind contemporani cu marele Bolt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Castrul Roman Porolissum – principalul obiectiv turistic din judeţul Sălaj, locul unde istoria este palpabilă

Fortificația militară a fost construită în anul 106, la ordinul împăratului roman Traian, pentru a apăra principala trecere dinspre Munții Meseş (în prezent Munții...

Filiala ANTON DAVIDESCU a UZPR Satu Mare este una dintre cele mai puternice din țară

Filiala ANTON DAVIDESCU a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) Satu Mare a fost înființată în 13 februarie 2020, în „Sala Multimedia” a Bibliotecii...

AROGANȚĂ. Șeful de cancelarie al PREFECTULUI, Adrian Cozma, CĂLARE pe BANII sătmărenilor!

Acesta își folosește influența și își face  plăcerile și își întreține hobby-urile din bani publici Iată cum unii locuitori ai județului trăiesc la limita subzistenței,alții...

Omul de afaceri Crișan Mihai și foști polițiști Boșca Vlad și Felician Jurj achitați 

Curtea de apel Oradea a dat soluția definitivă în dosarul 2727/111/2016 în care omul de afaceri Crișan Mihai era acuzat de DNA de infracțiunea...

Bărbat CONDAMNAT la pedeapsa cu închisoarea IDENTIFICAT

  Poliţiştii au identificat un bărbat, de 40 de ani, care deținea un mandat de executare a pedepsei închisorii. Ieri, 1 iulie, poliţiştii din cadrul Poliției...