More


  Cod roşu de ninsori şi viscol pentru prima oară în România

  - Advertisement -

  cod-portocaliu-de-ninsori-s

  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis codul roşu pentru judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea, valabilă începând cu ora 15.00 până duminică la ora 21.00, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a anunţat anterior că emite cod roşu pentru judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea, valabil pentru duminică până la ora 21.00, pentru celelalte zone fenomenele meteo urmând să scadă în intensitate. Avertizarea cod roşu a devenit valabilă de la ora 15.00, din cauza cantităţilor mari de zăpadă şi a vitezei vântului, a anunţat, la Guvern, directorul ANM, Ion Sandu.

  Întrebat de către vicepremierul Liviu Dragnea dacă este pentru prima dată în România când este instituit cod roşu de ninsori, directorul ANM a arătat că, în 2012, când au fost de asemenea înregistrate mari cantităţi de zăpadă, nu erau întrunite simultan toate condiţiile pentru emiterea unei astfel de avertizări deşi viscolul a fost mai puternic. El a explicat astfel că nu au fost niciodată întrunite condiţiile pentru emiterea codului roşu, amintind însă că astfel de avertizări, marcate prin coduri, sunt folosite doar de câţiva ani, iar o comparaţie nu poate fi făcută decât cu anul 2012.

  Judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, municipiul Bucureşti, Ilfov şi Prahova au trecut de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21.00 , iar judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Dolj au ieşit de sub codul galben tot duminică, la ora 21.00. Judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău. Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa au rămas în cod portocaliu până luni dimineaţa, la ora 9.00. După această oră, nu vor mai fi judeţe aflate sub cod portocaliu, dar judeţe din Dobrogea şi Moldova vor rămâne sub cod galben până luni după-masă. De miercuri dimineaţa şi până joi mai este însă preconizat de 24 ore  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img