More

  Aur pentru România la Doha

  spada

  Reprezentativa feminină de spadă a României a participat în week-end la prima etapă a Cupei Mondiale, ediţia 2014, la Doha, în Qatar. Echipa a fost formată din Ana Maria Brânză, Maria Udrea, Raluca Sbârcia şi sătmăreanca de la Steaua, Simona Pop, antrenor Valentin Zidaru. Fetele noastre au reuşit să se impună duminică la proba pe echipe, întâlnind adversare de calibru, în faţa cărora s-au impus la limită.

  După un prim tur liber, România a trecut în optimi de Polonia cu 42-37, în sferturi a învins Estonia în minutul de aur, scor 45-44, echipa care le învinsese pe românce în finala Campionatului European din 2013. În semifinale a trecut, la limită, de Statele Unite ale Americii, medaliata cu bronz la Olimpiadă, scor 26-25. În finala competiţiei, România a învins, cu scorul de 19-18, reprezentativa Chinei, nimeni alta decât campioana olimpică. Aşadar, echipa feminină de spadă a început anul cum nu se putea mai bine, cu o clasare pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Este prima oară când România cucereşte aurul într-o etapă de Cupă Mondială în această formulă, cu Ana Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea şi Raluca Sbârcia.

  La individual, Ana Maria Brânză s-a oprit în sferturi, Simona Pop a fost eliminată în turul întâi, în timp ce Maria Udrea şi Raluca Sbârcia au rămas în afara primelor 64.
  Următoarele etape de Cupă Mondială vor avea loc pe 9 februarie, la Leipzig, 2 martie, la St. Maur şi 9 martie, la Barcelona.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE