More


  Autorităţile judeţene, pregătite pentru iarnă

  - Advertisement -

  deszapezire

  Zăpada care a început să cadă din seara zilei de miercuri nu a luat prin surprindere autorităţile judeţene, astfel că în noaptea de 22 spre 23 ianuarie pe reţeaua de drumuri judeţene s-a acţionat fără oprire pentru ca circulaţia să se poată desfăşura în condiţii bune. S-au făcut verificări în teren, fiind mobilizate două echipaje de la Consiliul Judeţean Satu Mare, Serviciul Drumuri şi Transporturi, utilajele de deszăpezire fiind dotate cu GPS, monitorizarea acestora făcându-se şi prin acest mijloc. Din fericire, nu au fost înregistrate situaţii excepţionale şi se circulă în condiţii de iarnă.

  Astfel, în zona Carei-Tăşnad, unde operator este SC Săgeata Prod SRL, s-a lucrat cu cinci utilaje cu răspânditor şi lamă fiind împrăştiate circa 250 de tone de material antiderapant şi a fost îndepărtată zăpada de pe partea carosabilă. Operatorul SC Tehnic Asist a împrăştiat circa 324 de tone de material antiderapant în zona Acâş, unde s-a lucrat cu cinci răspânditoare cu lamă şi un greder semipurtat, fiind îndepărtată zăpada de pe partea carosabilă, iar în zona Satu Mare au fost împrăştiate circa 612 tone de material antiderapant, lucrându-se cu şase autospeciale cu răspânditor şi lamă şi un greder semipurtat. Acelaşi operator a răspândit în zona Oaş circa 216 tone de material antiderapant, lucrându-se cu patru răspânditoare cu lamă şi un greder semipurtat. În total, pentru ca să se poată circula în condiţii normale, pe drumurile judeţene au lucrat 23 de utilaje şi au fost împrăştiate peste 1.400 de tone de material antiderapant.

  Din ceea ce s-a putut constata, pe drumurile judeţene s-a putut circula fără probleme, astfel că pe niciuna dintre aceste artere nu s-a format polei şi nu s-a depus zăpada. Echipele de control ale Consiliului Judeţean au făcut verificări în teren şi au monitorizat prin GPS fiecare utilaj. Pe drumurile judeţene se circulă bine, în condiţii de iarnă, şi cel puţin până aseară nu au fost înregistrate situaţii excepţionale.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img