More


  Beneficiari ai indemnizației de handicapat, chemați la reevaluări

  - Advertisement -
  Un sat întreg „de handicapați”, cu dosarele la control
  3
  Un număr de 70 de persoane din localitatea sălăjeană Moigrad, comuna Mirșid, au fost somate să se prezinte astăzi la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Sălaj (CJS).
   
  Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, toţi beneficiarii de indemnizaţie de handicap din localitatea Moigrad au fost chemaţi pentru o reevaluare după ce, în cursul lunii decembrie 2013, o persoană a sesizat Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale că în localitate sunt foarte multe persoane care ar beneficia fără drept de astfel de indemnizaţii. Drept urmare, Ministerul Muncii a considerat că, într-adevăr, numărul beneficiarilor este foarte mare raportat la dimensiunea localităţii şi a dispus direcţiei să-i cheme pe toţi la reevaluare.
  Noua comisie, aprobată miercuri de către Consiliul Județean Sălaj în urma unei ședințe extraordinare, formată din dr. Florina Podar, medic expert – preşedinte; Mihaela Papai, psiholog; Alina Bîrjac, asistent social; dr. Dana Pop, medic – reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică şi Florina Breban, reprezentantul ONG-urilor persoanelor cu dizabilităţi, a fost nevoită să reevalueze dosarele tuturor celor 70 de beneficiari și urmează ca în perioada următoare să stabilească, dacă va fi cazul, cine își va pierde indemnizaţia sau cine va rămâne să beneficieze în continuare de ea.
  De menționat faptul că acest lucru nu este un caz singular pe raza județului Sălaj, în care sunt reevaluaţi toți beneficiarii unei localități în urma unor sesizări. Spre exemplu, în cursul anului trecut au fost chemaţi la comisie toţi beneficiarii din localitatea Trestia, comuna Hida. Au fost cazuri și de sesizări nominale, în care vecinii sau chiar rudele reclamă că anumite persoane ar fi obţinut fără drept astfel de indemnizaţii.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img