More

    Caila Desroches, noua achiziţie a CSM-ului

    desroches

    Cu o zi înainte de startul returului, echipa de baschet de la CSM Satu Mare şi-a prezentat noua achiziţie. Este vorba despre pivotul Caila Desroches, o americancă de 1,93 metri originară din SUA.

    Conferinţa de presă a avut loc în cabinetul primarului Dorel Coica, unde au mai fost prezenţi preşedintele secţiei Florin Mureşan, antrenorul Petru Eleş şi bineînţeles baschetbalista de culoare. Caila a jucat un an şi jumătate în Grecia la PAOK Salonic, iar acum a semnat un contract pe trei luni cu CSM. Sportiva este absolventă a colegiului Chicago State University, specialitatea criminalistică şi a debutat în baschetul profesionist la Hobart Chargers în Australia. „Am avut nevoie de un pivot şi sper să ne fie de folos în partea a doua a campionatului”, a declarat Florin Mureşan. “Caila este o jucătoare cu experienţă, a jucat în baschetul european. O cunosc, ştiu cum joacă. De altfel, îmi place să aduc doar baschetbaliste pe care am avut ocazia să le urmăresc, nu doar pe DVD-uri sau pe internet. Este o bună marcatoare şi bună la recuperări”, a spus, printre altele, Petru Eleş. Americanca din New York are o medie bună după sezonul din Grecia, cu 13.6 puncte, 12.8 recuperări şi 0.8 capace, un procentaj bun. CSM s-ar putea despărţi totuşi săptămâna viitoare de Mihaela Adi, care a jucat extrem de puţin la gruparea sătmăreană, ea fiind dorită în Cipru. Caila Desroches a spus că doreşte să înveţe limba română, ţara i se pare una frumoasă, iar echipa unde va evolua, extrem de bună.

    Astăzi(n.r. sambata), de la ora 18.00, în sala LPS, CSM Satu Mare joacă primul meci din returul Ligii Naţionale, cu echipa din Oradea, unde s-ar putea să o vedem câteva minute evoluând şi pe Desroches, care se află de doar două zile la Satu Mare. “Va fi un meci greu, Oradea este cea mai imprevizibilă echipă din campionat. Sperăm să facem un joc bun şi să învingem în primul meci al anului”, spune Eleş.

    Meciul va fi arbitrat de Ioan Moraru din Cluj şi Alin Dragoş din Baia Mare, iar comisar FRB a fost desemnat clujeanul Marius Hurgoi.
    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE