More


  Cartea lui Dan Puric, lansată și la Zalău

  - Advertisement -

  2

  Conferinţa în care Dan Puric își va lansa, și la Zalău, ultima sa carte ”Suflet românesc”, va avea loc, vineri, la Brilliant Parc începând cu orele 18.00. Persoanele care nu au reuşit să obţină o invitaţie de la parohiile din judeţ au posibilitatea de a achiziţiona invitaţia de la intrarea în sala Ball Room. Preţul unei invitaţii va costa 30 de lei.
  Noua carte a lui Dan Puric este literatură autentică, un mod radical de a spune ”Nu!”, confuziei dintre aparenţă şi valoare, dintre idee şi idealuri. Nu există nicio urmă de profetism sau de violenţă, în paginile acestei cărţi, ci o blândeţe caldă, arhaică în modul de adresare şi în compoziţia textelor.
  Cartea este scrisă cu durere şi bucurie, iar o parte dintre motivele cunoscute, şi din scrierile anterioare, sunt reluate în altă notă, una mai gravă, într-un enunţ nou, metaforic. Se poate afirma că, scriitura acestei cărţi reprezintă o modalitate de exercitare sinceră a unei misiuni civice. Este ca o mărturisire care se exprimă cu luminozitate, printr-un demers literar susţinut de coordonate clare: a cugeta, a plăsmui, a simţi şi a presimţi devenirea dar, şi criza spirituală şi culturală a neamului românesc.
  Autorul nu oferă soluţii ci încearcă să redescopere dimensiunile contemporane ale spiritualităţii româneşti. Cartea confirmă adevăruri la care nu vrem să ne gândim şi realităţi pe care nu vrem să le acceptăm. “Suflet românesc” este, în esenţă, biografia fiinţei româneşti.

  Iulian Duma



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img