Din nou la muncă!orosz

Vacanța se încheie mâine pentru jucătoarele echipei de baschet de la CSM Satu Mare. Elevele antrenorului Petru Eleș se reunesc la ora 18,30 la sala LPS pentru prima ședință de pregătire din acest an.

De altfel nu va fi prea mult timp pentru reacomodare deoarece fetele noastre vor juca pe 9 și 10 ianuarie primele meciuri oficiale din acest an, la Alexandria cu BC Teleorman în sferturile Cupei României. Apoi, pe 18 ianuarie, începe returul cu un prim joc acasă în fața celor de la CSM Oradea. Declarată ” căpitanul anului 2013 ” de emisiunea Săptămâna sportivă, Andreea Orosz se declară optimistă în privința noului an. ”Sînt convinsă că putem să ne realizăm obiectivul și să intrăm în play off. Am avut liniște la echipă și în toamnă, am rămas o familie aici și asta s-a văzut și pe teren în jocul nostru”, a declarat Andreea Orosz care a recunoscut că premiul primit o onorează și că nu se aștepta la acest lucru mai ales că n a mai luat vreo diplomă de pe vremea când era la școală. Pentru Andreea Orosz sezonul de toamnă a fost unul foarte bun. Rămasă acasă, la Satu Mare, Andreea s-a dovedit a fi cea mai bună marcatoare a CSM-ului. Cu 17 puncte pe meci Andreea Orosz este a 8-a cea mai bună marcatoare şi pe locul 14 la eficienţă, cu un procentaj de 17.5 pe meci în Liga Națională.

De altfel, într-o ierarhie a româncelor din Liga Națională, Andreea Orosz e pe trei. După încheierea primei jumătăţi a sezonului în Liga Naţională de Baschet Feminin, în topul celor mai eficiente 20 de jucătoare se află şi Andreea Orosz, componenta echipei CSM Satu Mare. Alături de ea doar Viorela Rus (CSBT Alexandria) şi Florina Diaconu (Rapid) sunt jucătoarele autohtone care au prins acest top. Nici o jucătoare din România nu a intrat în top 10 la acest capitol.

CSM Satu Mare începe anul de pe poziția a 6-a a clasamentului iar obiectivul de calificare în play-off pare realizabil cu condiția ca echipa să trateze cu maximă seriozitate toate partidele din retur indiferent de numele adversarului.
Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts