More


  Dovadă de unitate în PSD Satu Mare

  - Advertisement -

  Membrii Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social Democrat au dat dovadă că sunt mai uniţi ca niciodată, astfel că circa o mie dintre aceştia au participat sâmbătă la sărbătoarea dedicată lor, manifestare care s-a desfăşurat în sala de ceremonii din comuna Racşa. Printre cele o mie de persoane prezente la această sărbătoare, a cărei suflet a fost preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, se numără europarlamentarii Ioan Mircea Paşcu, Daciana Sârbu şi Corina Creţu, vicepreşedinţii Ioan Rus şi Nicolae Bănicioiu, secretarul general Andrei Dolineaschi, prof. universitar Vasile Dâncu, senatorul PSD de Maramureş Liviu Pop, deputatul Octavian Petric, preşedintele Organizaţiei Judeţene Maramureş a PSD, Gabriel Zetea, primarii din Seini, Gabriela Tulbure, şi din Vişeul de Sus, Vasile Coman. De asemenea, au mai fost prezenţi preşedintele executiv al PSD Satu Mare, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, vicepreşedintele PSD Satu Mare, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, secretarul executiv, primarul comunei Racşa, Toma Betea, care a fost şi gazdă, preşedintele Organizaţiei de Femei, Paula Mare, preşedintele Tineretului Social Democrat, Raul Băbţan, primari PSD, şefi de instituţii deconcentrate, oameni de afaceri şi alţi invitaţi.

  O sărbătoare a PSD Satu Mare
  Manifestarea a debutat cu Imnul Partidului Social Democrat, după care stareţul Mănăstirii Bixad, Emanuil Rus, a rostit o rugăciune şi i-a binecuvântat pe cei prezenţi. În continuare, preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a precizat că această adunare nu este altceva decât o sărbătoare a social-democraţilor sătmăreni. “Am ţinut să avem o întâlnire după atâţia ani de muncă. Azi este pentru prima dată când ne întâlnim în număr atât de mare. Peste o mie de persoane sunt prezente azi aici, ceea ce mă face să fiu mândru de voi şi vă mulţumesc”, a spus preşedintele PSD. De asemenea, a mulţumit gazdei, Toma Betea, despre care a spus că “pe cât este de mic la trup, pe atât este de mare la fapte”.
  A mulţumit apoi “complicilor” care au pus umărul la organizarea acestei frumoase sărbători, în special primarului Dorel Coica, viceprimarului municipiului Satu Mare, Radu Roca, şi primarului Aurelia Fedorca. Nu a uitat să mulţumească nici presei sătmărene, care a transmis în mod obiectiv mesajele liderilor PSD către populaţie. A atras însă şi atenţia asupra faptului că urmează un an electoral greu. “Azi este primul pas al nostru pentru viitoarele alegeri, atât pentru europarlamentare, cât şi pentru preşedinţie. Această sărbătoare este ca o lansare a activităţii noastre pentru anul electoral 2014. Aici în sală sunt circa o mie de persoane. Dacă fiecare dintre noi avem doar o sută de prieteni, doar în acest fel la Satu Mare s-ar aduna peste o sută de mii de voturi pentru candidaţii PSD”, a mai afirmat Mircea Govor.

  PSD îşi îndreaptă atenţia şi spre Ardeal
  Înainte de a-i da cuvântul secretarului general PSD, Andrei Dolineaschi, preşedintele PSD Satu Mare l-a rugat pe acesta să transmită preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta, cât şi vicepreşedintelui PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, mesajul că PSD Satu Mare este pregătit pentru competiţia electorală. “Noi, ardelenii, vorbim mai puţin, dar facem multe. Fapte, nu vorbe este sloganul nostru”, a mai spus Mircea Govor.
  După ce a mulţumit pentru invitaţia de a participa la sărbătoarea social-democraţilor sătmăreni, Andrei Dolineaschi a dat citire mesajului preşedintelui Victor Ponta, în care se arăta că anul 2013 a fost un an bun pentru guvernarea PSD, iar 2014 este esenţial pentru continuarea lucrurilor bune începute anul precedent. “Am reuşit să îndreptăm o parte dintre greşelile fostei guvernări, care puteau fi îndreptate, am înregistrat progres economic şi am înnodat noi relaţii economice. Încercăm să ne întoarcem spre zona Ardealului, unde am făcut investiţii în infrastructură. Mai sunt multe de făcut şi de îndreptat, iar acest lucru îl putem face împreună. Reuşim în unitate. De asemenea, pentru alegerile europarlamentare ne dorim cât mai multe mandate PSD”, se arăta în mesajul premierului Victor Ponta. În completare, Dolineaschi le-a spus social-democraţilor sătmăreni că PSD se bazează pe ei, felicitând organizaţia judeţeană pentru rezultatele obţinute.

  Contribuţie însemnată la înlocuirea dreptei în PE
  Vicepreşedintele PSD, Ioan Rus, care este şi liderul regional al social-democraţilor, a felicitat conducerea PSD Satu Mare pentru iniţiativa de a organiza această frumoasă întâlnire cu membrii săi de bază, însă a atras atenţia că urmează o perioadă dificilă. “La alegerile europarlamentare trebuie să înlocuim dreapta din Parlamentul Europei, care reprezintă un pericol pentru Uniunea Europeană, cu stânga europeană, mult mai bună. România poate avea o contribuţie însemnată pentru realizarea acestui lucru şi am încredere în PSD Satu Mare că-şi va aduce aportul în acest sens”, a declarat Ioan Rus.
  La rândul său, Nicolae Bănicioiu a mulţumit fiecărui membru de partid care a promovat mesajul social-democraţilor şi a adăugat că PSD vine cu o ofertă foarte bună pentru alegerile europarlamentare. “Este vital pentru toţi să promovăm candidaţii PSD pentru Parlamentul Europei şi doresc să ne mai întâlnim şi când vom sărbători victoria în alegeri”, a spus vicepreşedintele PSD.

  “Să nu o mai lăsăm pe Macovei să denigreze România”
  După ce a declarat că este onorată că se află la această emoţionantă întâlnire a social-democraţilor sătmăreni, europarlamentarul Daciana Sârbu a adăugat că urmează o perioadă foarte dificilă, făcând referire la alegerile pentru Parlamentul Europei. “Trebuie să mergem mai mulţi la Bruxelles, să o oprim pe Monica Macovei să mai denigreze România şi să facă jocurile lui Traian Băsescu. Trebuie să demonstrăm că suntem cel mai mare şi mai puternic partid din România”, a mai spus europarlamentarul.
  Continuând ideea începută de antevorbitorul său, europarlamentarul Corina Creţu a afirmat că va fi trimisă la Bruxelles o echipă PSD care să reprezinte şi să apere interesele României, nu aşa cum face Macovei, care denigrează România. “Este foarte important ca echipa PSD să se întărească în Parlamentul Europei şi este foarte important să sprijinim guvernarea PSD. Pentru că succesul în alegeri depinde foarte mult şi de succesul acestei guvernări”, a mai spus Corina Creţu, care a mai adăugat că se urmăreşte obţinerea a 35% din sufragii la nivel naţional la europarlamentare.
  Europarlamentarul a mulţumit social-democraţilor sătmăreni pentru tot sprijinul de care s-a bucurat din anul 2000 până în prezent, precum şi pentru sprijinul pe care-l va primi în continuare.

  Distracţie şi voie bună
  După momentul oficial al sărbătorii, a început distracţia. Buna dispoziţie a social-democraţilor a fost asigurată de trupele XXL şi Pionierii, dar şi de interpreţii Petrică Mureşan, Fănică Oanţă, Ionică Moiş, Oana Tomoioagă . Social-democraţii sătmăreni s-au prins într-o mare Horă a Unirii, demonstrând şi în acest fel că în sânul familiei PSD există o unitate de nezdruncinat.
  În continuare, timp de mai multe ore, pesediştii sătmăreni au dansat, au discutat unii cu alţii, s-au pozat cu reprezentanţii conducerii centrale a partidului, dar şi între ei, au legat prietenii şi s-au simţit cât se poate de bine.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare