More


  Dragostea părinţilor nu are margini

  - Advertisement -

  prefectura

  Audienţele susţinute de către prefectul Eugeniu Avram au devenit un barometru perfect al stării de spirit şi al problemelor cu care se confruntă marea masă a sătmărenilor. Concret, de aici se poate lua pulsul exact al problemelor cu care se confruntă cetăţeanul de rând. Pentru a face faţă dramatismului situaţiilor expuse în faţa prefectului Avram este nevoie de multă stăpânire de sine. Cer ajutorul Instituţiei Prefectului tot felul de categorii sociale, de la pensionari şi simpli agricultori până la oameni de afaceri sau chiar funcţionari publici. Şi asta pentru că s-a dus vestea că de la Prefectura Satu Mare te cam duci cu problemele rezolvate. Sau cel puţin te duci împăcat că ai făcut tot ce ai putut pentru a te ajuta sau pentru a-i ajuta pe alţii.

  Dragoste de părinte
  Aşa se face că soţii Găvruş din Satu Mare au ajuns la prefectul Eugeniu Avram pentru a-i cere sprijinul în cea mai mare problemă a vieţii lor, auzind că “prefectul îi om de treabă”, după cum susţin cei doi. Bătrâni şi plini de nevoi, căci Ioan Găvruş suferă de Alzheimer iar soţia Maria Găvruş a suferit un atac cerebral, cei doi soţi i-au spus prefectului Avram drama vieţii lor. Soţii Găvruş au un fiu, ajuns la vârsta de 40 de ani, care suferă de un handicap grav, fiind internat într-un centru specializat din Satu Mare. Deşi au o pensie destul de mică, cei doi soţi reuşesc ca după ce plătesc taxa pentru întreţinerea fiului lor în Centrul social Şansa, în valoare de 600 lei, să mai şi trăiască. Asta înseamnă achiziţionarea medicamentelor şi plata întreţinerii, iar de restul îşi cumpără “o coajă de pâine sau o coajă de cartofi”, după cum a spus, printre lacrimi, Ioan Găvruş. Despre fiul lor, Ioan Găvruş spune că: “Îl iubesc ca pe ochii din cap, nu l-aş da pe toată România, dar nu mai putem avea grijă de el că suntem bătrâni şi bolnavi. Cât am putut, adică 40 de ani, am fost mereu lângă el.”

  “Ce se va întâmpla cu fiul meu?!”
  “Ce se va întâmpla cu fiul meu după moartea noastră?” – s-a întrebat Ioan Găvruş, solicitând disperat sprijinul autorităţilor. “Până acum noi i-am plătit taxa de la centru, dar dacă noi murim cine îi va mai plăti?! Băiatul nostru a avut un ajutor de 290 de lei dar acum nu îl mai are. I l-au tăiat. Dacă i-l dau acel ajutor atunci va avea bani ca după moartea noastră să plătească banii să rămână în centru, să nu ajungă pe stradă. Nu putem suporta gândul acesta. Atât vă cer, domnule prefect, ajutaţi-ne să îl putem ajuta”, l-a implorat Ioan Găvruş pe prefectul Avram, care nu a stat pe gânduri şi a luat legătura cu reprezentanţii Consiliului Judeţean. Şi asta pentru că Centrul Şansa se află în subordinea Consiliului Judeţean. Având în vedere dramatismul cazului, cei doi soţi au primit asigurări că soarta fiului lor este pe mâini bune. Cu alte cuvinte, fiul soţilor Găvruş va primi găzduire în centrele specializate până la sfârşitul vieţii. “Acum putem muri liniştiţi, să ştiţi!”, a fost concluzia plină de dramatism a lui Ioan Găvruş.

  Alt caz, altă dramă
  Omenia se pare că nu a murit în judeţul Satu Mare. Fără niciun interes material la mijloc, Laura Avasi s-a prezentat la audienţele susţinute de către prefectul Eugeniu Avram pentru a-l ajuta pe un sătmărean ajuns ţintuit la pat şi căruia Primăria Păuleşti, din motive ştiute doar de ei, îi refuză acestuia acordarea ajutorului pentru persoanele cu handicap, riscând astfel să ajungă în stradă. Concret, Carol Fazekas este o persoană care nu se poate da jos din pat din cauza faptului că este suferind de o gravă boală de rinichi şi este deplasat cu targa de trei ori pe săptămână la dializă din Păuleşti în municipiul Satu Mare. Cu toate că ar trebui să primească un ajutor pentru persoanele cu handicap şi pentru faptul că Primăria Păuleşti îi refuză omului acest drept, Fazekas Carol riscă să ajungă în stradă, direct sub cerul liber, fiind condamnat astfel la o moarte sigură. Impresionată de situaţia bietului om, Laura Avasi a cerut disperată ajutorul prefectului Eugeniu Avram, care a precizat că va lua legătura cu edilii din Păuleşti pentru a face lumină în acest caz, dând asigurări că bietul om nu va ajunge în stradă. Cât despre Laura Avasi, concluzia reprezentanţilor Instituţiei Prefectului a fost scurtă şi la obiect: “Mai rar un asemenea om!”.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare