More

  Halep, eliminată de la Australian Open

  5

  Simona Halep, cap de serie numărul 11 şi locul 11 WTA, a fost învinsă de Dominika Cibulkova (Slovacia), a 20-a favorită, cu scorul de 6-3, 6-0, în sferturi de finală la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

  Cibulkova, 24 de ani şi locul 24 WTA, s-a impus după o oră de joc şi o va întâlni în semifinale pe învingătoarea partidei dintre Agnieszka Radwanska (Polonia), cap de serie numărul 5, şi Victoria Azarenka (Belarus), a doua favorită a competiţiei.

  Simona a spus imediat după partidă că nu a putut să-şi stăpânească emoţiile şi din cauza aceasta nu s-a putut concentra asupra jocului.

  “N-am putut să joc. Am avut emoţii foarte mari şi nu le-am putut stăpâni. Înaintea meciului am fost foarte nervoasă iar apoi n-am simţit mingea deloc. Nu m-am putut mişca pe teren, n-am putut să joc. Dar ea a evoluat foarte bine, a lovit puternic şi s-a mişcat bine în teren”, a spus Simona după meci.

  Calificarea în premieră în sferturile unui turneu de Grand Slam este o performanţă care o face fericită pe Simona, care anunţă că va încerca pe viitor să muncească mai mult pentru a avansa în fazele superioare într-un astfel de turneu.

  “Sunt fericită pentru că am putut să joc un sfert de finală la un Grand Slam. Era visul meu. Nu vreau să mă supar cu acest meci, vreau doar să mă bucur de ce am realizat şi să plec spre casă fericită. Voi avea multe şanse să trec de sferturi la turneele de Grand Slam, însă trebuie să muncesc mult în continuare. Şi vreau să fiu pregătită înaintea meciurilor importante”, a mai spus Simona.

  Pentru performanţa reuşită la Melbourne, Halep va primi 270.000 de dolari australieni (circa 237.500 de dolari americani sau 175.000 de euro) şi 430 de puncte WTA.

  Jucătoarea din România a acces în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam şi a avut ocazia de a egala cel mai bun rezultat al unui român la turneele de Grand Slam în ultimii 33 de ani, calificarea în semifinale, performanţă reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE