More


  Încep competiţiile oficiale!

  - Advertisement -

  scrima

  Nici nu au început bine pregătirile şi scrimerii de la CS Satu Mare participă în acest week-end la prima competiţie oficială din acest an. Este vorba despre prima etapă a Circuitului European de cadeţi care se desfăşoară în capitala Slovaciei, Bratislava.

  De la secţia de spadă vor participa Marton Szep, Zoltan Kato, Adam Maczka şi David Ziman, delegaţia fiind condusă de antrenorul Francisc Csiszar. La concursul de floretă antrenorul Arnold Izsaki se va deplasa cu maşina proprie alături de Benjamin Bodo, revelaţia anului trecut. Din păcate însă, clubul se confruntă cu probleme financiare, aşa că sportivii se vor deplasa deocamdată pe banii părinţilor sau ai antrenorilor, urmând ca banii să fie decontaţi de club ulterior.

  Săptămâna viitoare, la Moedling în Austria va avea loc o etapă de Cupă Mondială de spadă juniori. Acolo vor concura Sandra Pop şi Amalia Tătăran. Amalia a fost desemnată sportiva anului 2013, care însă a semnat o cerere de transfer spre Dinamo Bucureşti. Chiar şi aşa, spadasina se pregăteşte în continuare la Satu Mare, situaţia ei fiind incertă. Seniorii secţiei de spadă, aici ne referim la Adrian Szilagyi, Adrian Pop, Andrei Rusu şi Bertalan Arkosi trec şi ei printr-o perioadă nefastă, în ceea ce priveşte bugetul pentru competiţii. Peste două săptămâni, în Italia – Legnano are loc un concurs de Cupă Mondială pentru seniori. Din păcate însă, clubul nu dispune de bani pentru ca aceştia să poată participa. O soluţie ar fi transferul la CSM Satu Mare, dar lucrurile încă nu s-au concretizat. În ceea ce o priveşte pe Simona Pop, actualmente la Steaua, a plecat la Bucureşti, după o vacanţă scurtă la Satu Mare, unde se pregăteşte pentru competiţiile viitoare. Primul concurs pentru ea se va desfăşura la Doha, o etapă de Cupă Mondială.

  Din păcate nici federaţia de specialitate nu dispune de un buget pentru a putea trimite cei mai buni sportivi sătmăreni, campioni naţionali, aşa cum ar fi normal, la competiţiile internaţionale de anvergură. Cu alte cuvinte, scrima sătmăreană, o şcoală renumită pe plan naţional şi internaţional, trece printr-o perioadă grea.
  Se vorbeşte chiar şi despre faptul că sala Alexandru Csipler ar putea trece în subordinea Primăriei Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img