Înfrângere la limită sub Tâmpabaschet

Două sferturi câștigate și alte două pierdute a fost bilanțul CSM-ului din Satu Mare în deplasarea de sâmbătă de la Brașov. Pornite la drum cu Caila Desroches accidentată, Kortni Jones și Bianca Voica bolnave și la adăpostul victoriei cu 9 puncte din turul campionatului, sătmărencele au început excelent partida și după un prim sfert aproape perfect conduceau cu 28-14. Conștiente că își joacă o carte importantă pentru calificarea în play-off, gazdele nu s-au dat bătute și, profitând de câteva decizii proaste ale adversarelor, au revenit în joc, limitând diferența până la doar două puncte la pauză: 38-40.

Petru Eleș a avut de rezolvat la pauză mai multe probleme, cea mai arzătoare fiind cea a faulturilor, deoarece trei jucătoare cheie, Andreea Orosz, Tabytha Wampler și Eniko Laza au avut câte trei în primele 20 de minute. Cu rezervele în teren la începutul sfertului trei, CSM Satu Mare nu a marcat nici un punct în primele șase minute, iar gazdele păreau deja câștigătoare. Trezite parcă de ecartul de 13 puncte de pe tabelă, sătmărencele au dat dovadă însă de tărie de caracter și au revenit spectaculos până la o diferență de o posesie, însă nu au mai reușit egalarea la ultima fază a meciului. S-a terminat 70-67 pentru Olimpia CSU Brașov, dar parcă mai important e că fetele noastre rămân pe locul 6 în clasament, în fața principalei contracandidate la această poziție.

Au marcat pentru CSM: Andreea Orosz 22 de puncte, Kortni Jones 18, Eniko Laza 9, Tabytha Wampler 6, Mihaela Adi 4, Cristiana Cutaș 3, Monica Ivan 3, Bianca Voica 2.
După meci, Andreea Orosz ne-a declarat: ”Am început bine partida, însă în cel de-al doilea, respectiv al treilea sfert, atunci când am obosit, am început să luăm decizii proaste în atac și din păcate nici apărarea nu a mai funcționat bine. Cu toate acestea, în ultimul act am revenit în joc până la o posesie diferență, moment în care a trebuit să ne gândim și la diferența de coșaveraj.”

Celelalte rezultate ale etapei a 15-a: CSM Târgoviște – CSU Alba Iulia 46-56, Sepsi Sfântu Gheorghe – BCT Alexandria 84-45, CSM Universitatea Oradea – Phoenix Galați 86-58, Nova Vita Târgu Mureș – SCM U Craiova 82-61, Universitatea Cluj Napoca – Rapid București 82-86. Meciul Danzio Timișoara – ICIM Universitatea Vasile Goldiș Arad s-a disputat aseară după închiderea ediţiei.

Următoarea partidă a echipei noastre va fi sâmbăta viitoare, în deplasare, la Nov­a Vita Târgu Mureș.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts