More


  Inspectoratul Școlar Județean Sălaj se pune pe controale în toate școlile sălăjene

  - Advertisement -
  Inspectoratul Şcolar Județean (IȘJ) Sălaj anunţă, pentru perioada 20 – 27 ianuarie, inspecţii tematice în toate şcolile din judeţ. Controlul vizează verificarea calităţii demersului didactic din semestrul I şi va avea ca principale obiective verificarea avizării programelor şcolare pentru disciplinele opţionale de către inspectorii şcolari de specialitate, inspectorii urmărind şi dacă şcoala controlată a luat măsuri de prevenire a abandonului şcolar, a monitorizat absenteismul şi dacă profesorii au dat un număr suficient de note.
  Va fi verificat, de asemenea, şi modul de pregătire a simulărilor examenelor naţionale, a olimpiadelor şi concursurilor şcolare.
  Conducerea IȘJ a făcut public graficul de monitorizare şi control și pentru semestrul al II-lea al acestui an școlar.
  Astfel, prima inspecţie tematică este anunţată pentru perioada 17-21 februarie, tot atunci având loc şi preinspecţii în şcolile ”Corneliu Coposu”, ”Porolissum” şi Colegiul Naţional ”Silvania” Zalău, unde din 24 februarie va începe inspecţia şcolară generală. În 3 martie, au loc preinspecţie la şcolile din Cristolţ şi Gârbou şi la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian”, unde inspecţia generală începe din 10 martie. În 17 martie au loc inspecţii de revenire la şcolile din Bocşa, Bobota, Crişeni, Panic, Vârşolţ, Pericei şi la grădiniţa cu program normal din Pericei, iar în 19 martie la Liceul de Artă ”Ioan Sima” Zalău, şcoala din Horoatu Crasnei, Liceul Tehnologic Sâg şi Grădiniţa ”Prichindel” din Jibou.
  În 24 aprilie sunt programate preinspecții la şcolile din Nuşfalău şi Coşeiu, precum şi la Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei, inspecţiile generale având loc în perioada 5 – 9 mai.
  Perioada 12 mai – 8 iunie este rezervată inspecţiilor de specialitate sau inspecţiilor speciale, ultima inspecţie tematică fiind programată pentru data de 14 iunie, când va fi verificat modul de organizare a şcolilor pentru examenele naţionale şi cât de pregătite sunt unităţile de învăţământ pentru încheierea anului şcolar.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img