Liberalii sătmăreni strâng rândurile pentru campania la europarlamentareliberali

La sala de nunţi “Pas în doi” din municipiul Satu Mare a avut loc sâmbătă “Seara liberalilor sătmăreni”. La eveniment au participat aproximativ 750 de membri ai Partidului Naţional Liberal din întreg judeţul Satu Mare. Liderii PNL Satu Mare Ovidiu Silaghi şi Adrian Ştef au considerat că este importantă o întâlnire de acest gen pentru a sărbători trecerea în Noul An alături de colegii de partid. Atmosfera a fost întreţinută de Petrică Mureşan, Bogdan Bratiş, XXL, Vlad Doroş şi George Negrea. Întâlnirea a avut şi un scop de întărire a relaţiilor dintre membrii şi cunoaştere a membrilor noi în vederea campaniilor electorale ce vor avea loc în anul 2014, cea mai apropiată fiind campania pentru alegerile europarlamentare.
Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Naţional Liberal, europarlamentarul Ovidiu Silaghi, a prezentat impactul Parlamentului European asupra vieţii cetăţenilor. “Alegerile europene din 2014 se confruntă cu scepticismul. Scrutinele anterioare au fost puse în umbră de absenteism, non-combat, oferte electorale irelevante, fără legătură cu dezbaterile europene, alegerile din 2014 riscă să urmeze un scenariu similar. Cetăţeanul nu vede importanţa Parlamentului European ceea ce duce la lipsa alegătorilor la vot. Campania Parlamentului European şi a candidaţilor trebuie să se axeze pe informare şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa acestuia, legile adoptate până în prezent şi ajutorul dat de Uniunea Europeană ţărilor membre. Sper să avem şansa să explicăm ce am făcut în Parlamentul European şi ce impact a avut asupra cetăţenilor. Trebuie ca cetăţenii să înţeleagă că aproximativ 70% din legislaţia care se aplică în România este elaborată la Bruxelles, nu la Bucureşti, deci Europa aduce “măsuri concrete” în viaţa cetăţenilor săi. În campania de anul acesta avem un bun prilej de a explica cetăţenilor mai multe despre politica europeană, care este impactul acesteia asupra vieţii de zi cu zi. În acest scop trebuie să fim uniţi şi cu răbdare să le explicăm alegătorilor ce se întâmplă cu adevărat în Parlamentul European. Strategia de campanie se bazează pe mai multe domenii şi ne dorim să aducem modificări semnificative în domeniul economiei, agriculturii, sănătăţii, educaţiei, infrastructurii sau siguranţei cetăţeanului”, a declarat Ovidiu Silaghi.

Preşedintele Organizaţiei Municipale a Partidului Naţional Liberal Satu Mare, Adrian Ştef a subliniat importanţa acestei prime campanii electorale, adăugând că alegerile europarlamentare sunt un test pentru prezidenţialele din acest an. “Noua majoritate politică rezultată în urma alegerilor va elabora legislaţia europeană în următorii cinci ani în domenii cum ar fi piaţa unică sau libertăţile cetăţeneşti. Partidul Naţional Liberal este un partid unit care lucrează foarte bine împreună. Organizaţia din Satu Mare este foarte activă, o organizaţie cu adevărat liberală, şi spre surprinderea tuturor Uniunea Social Liberală nu se destramă, ba din contră a devenit mai puternică, suntem două partide care conlucrează foarte bine la nivel instituţional aici, în judeţ. Reţeaua electorală este bine definită având o construcţie solidă. Este vital pentru judeţul Satu Mare să avem în continuare un europarlamentar liberal pentru a putea continua principalele proiecte la care Ovidiu Silaghi a fost promotor’’, a declarat Adrian Ştef.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts