More

  Mii de pasageri şi-au luat zborul de pe Aeroportul Satu Mare

  aeroport

  Mii de persoane au tranzitat Aeroportul Satu Mare, potrivit datelor furnizate ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către directorul Nicolae Fechete. Potrivit aceleiaşi surse, peste o mie de aeronave au aterizat şi decolat de pe pista Aeroportului Satu Mare în cursul anului trecut. De asemenea, în cursul acestui an se vor demara din nou procedurile privind obţinerea unei finanţări de 12 milioane de euro din fonduri ale Uniunii Europene pentru modernizarea Aeroportului Satu Mare.

  Peste o mie de aeronave au decolat de la Satu Mare
  Potrivit bilanţului prezentat de către conducerea Aeroportului Satu Mare, în cursul anului trecut s-au înregistrat un total de 16.195 de pasageri pentru curse aeriene comerciale. În aceeaşi perioadă s-au înregistrat un număr de 1.062 de aeronave care au aterizat şi şi-au luat zborul de la Satu Mare.
  Pentru deschiderea de noi rute aeriene, în perioada 12-14 mai 2013, delegația Aeroportului Satu Mare a participat la Routes Europe 2013, cel mai mare forum aviatic european, însumând peste 1000 de delegați, 100 de companii aeriene şi 350 de aeroporturi. “Scopul participării l-a reprezentat dezvoltarea și deschiderea de noi rute externe. Competiția pentru serviciile aeriene și beneficiile economice pe care le-a avut acest eveniment a făcut ca acest forum să fie locația potrivită pentru ca Aeroportul Satu Mare să-și prezinte ideea de dezvoltare într-un mod profesionist. Acest eveniment a oferit o șansă Aeroportului Satu Mare să poarte discuţii oficiale cu operatorii aerieni: Iberia Express, Lufthansa, Meridian Fly, Rossiya, S7, Sata, Sun Express, Utair, în vederea dezvoltării unor oportunităţi comune”, a declarat Nicolae Fechete.

  Dotări importante în 2013
  Directorul Aeroportului Satu Mare a precizat că în cursul anului trecut s-a reuşit achiziţionarea unui utilaj de deszăpezire BOSCHUNG, care a mărit şi îmbunătăţit capacitatea de intervenţie, atât calitativ cât şi în timp, în caz de deszăpezire a suprafeţelor de mişcare pentru aeronave. De asemenea, s-a achiziţionat o cameră termală FLIR SCOUT TS24 PRO, destinată supravegherii pe timp de noapte, care a intrat în dotarea echipei de securitate aeroportuară în vederea depistării în timp real a unor subiecte ce ar putea periclita activităţile aeriene specifice. Tot anul trecut s-a cumpărat un sistem de detectare a explozibililor lichizi CEIA EMA 3 LEDS. “Prin această achiziţie, Aeroportul Satu Mare corespunde normelor de securitate impuse de către Uniunea Europeană în ce priveşte controlul efectuat la îmbarcarea pasagerilor”, a mai precizat Nicolae Fechete.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE