More

  Ninsoarea strică programul Stelei

  2

  UPDATE 13:55 În tabelul care afişează plecările de pe Aeroportul Henri Coandă au apărut deja cinci menţiuni de întârziere la decolare, printre acestea fiind şi zborul OB 125 al companiei Blue Air spre Malaga, cel care va duce lotul Stelei în Spania. Întârziere la decolare mai au zborurile:

  • TAROM spre Salonic – ora iniţială de decolare 12:30
  • TAROM spre Amsterdam – oră iniţială de decolare 13:25
  • Wizz Air spre Larnaca – oră iniţială de decolare 14:20
  • LOT spre Varşovia – oră iniţială de decolare 14:45, oră estimată de decolare 15:30

  Jucătorii Stelei nu au ajuns încă la aeroport, aceştia urmând să fie preluaţi de la Stadionul Steaua de către autocarul echipei.


  Plecarea Stelei spre Spania, acolo unde se va desfăşura al doilea cantonament al perioadei de iarnă, a început cu mici probleme. Din pricina căderilor masive de zăpadă din ultimele ore, traficul de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti se desfăşoară anevoios. Cursa Blue Air cu care Steaua urma să plece spre Malaga, zbor direct, a fost amânată deja cu o oră şi 25 de minute faţă de ora la care era programată. Astfel, întregul lot al Stelei va mai petrece ore bune în aeroport, aşteptând decolarea de la ora 17:10, faţă de 15:45, ora iniţială de decolare.

  Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, dat publicităţii în această dimineaţă, traficul aerian se desfăşoară normal, însă în condiţii de iarnă. Conform sursei citate, întârzierile sunt cauzate de operaţiunile de degivrare, adică înlăturarea depunerilor de gheaţă şi zăpadă de pe aeronave.

  “Unele zboruri înregistrează întârzieri de până în 30 de minute la decolarea de pe Aeroportul Henri Coandă, întârzieri determinate de necesitatea degivrării aeronavelor. Pe ambele aeroporturi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene. Pistele, platformele şi căile de rulare ale AIHCB şi AIBB AV sunt deschise şi operaţionale. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime, pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor aeriene“, se arată în comunicatul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE