More

  O dezvăluire şocantă

  Sunt puţini cei care nu au aflat că dosarul “Flota” a fost închis cu discreţie în decembrie 2007 iar în februarie 2008, la bilanţul DNA, procurorul şef Daniel Morar n-a considerat necesar să dea prea multe detalii în cazul respectiv de care era legat nemijlocit numele lui Traian Băsescu. După ce o primă expertiză plătită de fostul PNA a constatat un prejudiciu echivalent cu suma de 275 de milioane de euro, cea de a doua, solicitată de însuşi Daniel Morar, releva absenţa oricărei daune. Deşi diferenţa dintre cele două expertize ar fi impus-o pe a treia, aceasta n-a mai fost cerută. Foştilor inculpaţi li s-a comunicat că au fost scoşi în bloc de sub urmărire penală. Încă la vremea aceea unii analişti au comentat că în cazul “Flota”, DNA a cheltuit bani, timp şi energie nu pentru a-i trimite în justiţie pe acuzaţi, ci pentru a-i absolvi de orice vină.

  Am considerat necesar să readucem în atenţia cititorilor această poveste cusută cu aţă albă în urma unei mărturii şocante a fostului preşedinte Emil Constantinescu, făcută într-o emisiune televizată. Aflăm astfel, că în 1999 Traian Băsescu putea fi dus “în cătuşe” la Parchet pentru dosarul “Flota”.

  Era gata prima expertiză care îl punea pe ministrul Transporturilor de atunci şi ulterior primarul general al Capitalei pe primul plan ca responsabil pentru o uriaşă fraudă de aproape 300.000 de euro. “Mi-era foarte uşor, era suficient să nu spun să nu se întâmple asta cu domnul Traian Băsescu să fie adus în cătuşe şi cu mare tam-tam”, a declarat Emil Constantinescu. Fostul preşedinte al României a precizat în acelaşi context că în acel moment interesul ţării înainte de integrarea în Uniunea Europeană era să nu se spargă coaliţia de guvernare, Traian Băsescu fiind “un personaj foarte important al unui partener foarte important de guvernare”.

  Desigur, nu-i sigur că cele afirmate de fostul preşedinte Emil Constantinescu corespund întru totul realităţii. Oricum însă o defilare prin târg a omului-flotă cu cătuşele pe mâini ar fi salvat România de un deceniu de chin. Numai că folclorul mioritic n-ar fi pomenit nici o silabă despre Daniel Morar, haiducul care s-a făcut frate de cruce şi l-a scos din belele pe eroul neamului, însă în stare de funcţionare. Nu le putem avea pe toate…
  Voicu D. Rusu

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE