Optimism la reunirea lotuluibaschet

Baschetbalistele de la CSM au revenit deja la antrenamente iar în această săptămână vor și disputa primele două partide oficiale din acest an.

Sâmbătă seara după o scurtă ședință fetele noastre au și efectuat primul antrenament, acestea fiind preluate de preparatorul fizic Gheorghe Fulop pentru o ședință de reacomodare la efort. De altfel, nu va fi prea mult timp pentru reacomodare deoarece fetele noastre vor juca pe 9 și 10 ianuarie primele meciuri oficiale din acest an, la Alexandria cu BC Teleorman în sferturile Cupei României.
Apoi, pe 18 ianuarie începe returul cu un prim joc acasă în fața celor de la CSM Oradea. Din fericire nu au apărut probleme iar tot lotul e valid, americancele Tabytha Wampler și Kortni Jones au ajuns și ele la Satu Mare fiind ferite oarecum de problemele meteorologice cu care se confruntă coasta de est a Statelor Unite.
Deocamdată nu a apărut nicio noutate în lot însă luînd în calcul zvonurile de pe piața transferurilor care anunță mișcări de trupe la echipele din Liga Națională cu care CSM-ul se va bate pentru play-off, oficialii echipei nu exclud posibilitatea întăririi echipei sub panou. ”Avem nevoie de un pivot , avem nevoie de recuperări. Știm că acolo am suferit și în tur . Vedem până la începutul săptămânii viitoare dacă putem aduce pe cineva” spun oficialii echipei. Se pare că U Cluj pe lîngă transferul Florinei Pașcalău, mai vrea să aducă două străine, Phoenix Galați pare a fi în tratative cu încă o americancă, Alexandria a ajuns deja la cinci străine, așa că lupta pentru play-off se anunță interesantă și echilibrată. Se anunță un retur scurt, campionatul regulat se va încheia la sfîrșitul lunii martie iar play-off-ul va avea loc deja în prima parte a lui aprilie. În privința meciurilor de la Alexandria din sferturile Cupei României, antrenorul Petru Eleș e convins că așa cum s-a întîmplat și în campionat, ”echipa își va vinde scump pielea”. ” Sigur că pornim cu șansa a doua mai ales că ambele meciuri se joacă la Alexandria, dar asta nu înseamnă că sîntem deja eliminați. Ne vom bate pentru fiecare minge , trebuie să credem în șansa noastră” a spus Eleș.

CSM Satu Mare începe anul de pe poziția a 6-a a clasamentului iar obiectivul de calificare în play-off pare realizabil cu condiția ca echipa să trateze cu maximă seriozitate toate partidele din retur indiferent de numele adversarului.
Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts