More
  spot_img

  Pentagonul a reiterat propunerea de a ajuta Moscova să asigure securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci

  - Advertisement -

  5

  Pentagonul a reiterat oferta de asistenţă adresată Rusiei, de a o ajuta să asigure securitatea Jocurilor Olimpice (JO) de la Soci, în februarie, a anunţat miercuri Departamentul american al Apărării.

  Însă Moscova nu a manifestat niciun interes pentru această propunere, a subliniat contraamiralul John Kirby, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

  Totuşi, secretarul american al Apărării Chuck Hagel şi omologul său Serghei Şoigu au convenit miercuri, în cursul unei convorbiri telefonice, să pună în aplicare mijloace de comunicare, care să permită ofiţerilor superiori din ambele state să discute în caz de necesitate în timpul JO.

  “Ei au fost de acord că un dialog între cele două armate în timpul JO este o idee bună şi au clarificat detaliile”, a anunţat Kirby.

  Chuck Hagel “dorea să se asigure că (Şoigu) este conştient de seriozitatea propunerii de asistenţă” americană, a precizat el.

  La rândul său, ministrul rus a dat asigurări că ţara sa este “pregătită” să facă faţă provocărilor în domeniul securităţii în timpul JO de la Soci, care vor avea loc în perioada 7-23 februarie.

  Casa Albă s-a alarmat săptămâna aceasta de o creştere “îngrijorătoare” a riscului de atacuri contra JO, iar oficiali americani de rang înalt au criticat Moscova, care refuză să împărtăşească informaţiile serviciilor sale de securitate.

  Într-o înregistrare video, difuzată luni, islamişti din Caucazul rus au ameninţat că vor comite atentate în timpul JO de la Soci, relansând temeri, în urma atentatelor sinucigaşe care au avut loc în decembrie la Volgograd, în sudul Rusiei, soldate cu 34 de morţi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare