More

  Peste 160 de firme din Satu Mare s-au înscris la programul de minimis

  bani_10_67162746c6_61f1aa6c

  Sesiunea de înscriere online a cererilor pentru obţinerea ajutoarelor de minimis s-a finalizat în seara zilei de vineri , 24 ianuarie. Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism a publicat pe pagina sa de internet (www.aippimm.ro) lista firmelor înscrise în cursa pentru ajutorul de minimis, ordonate descrescător în funcţie de punctajul obţinut, aplicând şi criteriile suplimentare de departajare în cazul punctajelor egale. Aproape toate firmele înscrise online s-au calificat în etapa următoare, care presupune transmiterea documentaţiei necesare către Oficiile Teritoriale pentru IMM-uri. Toate cele 7138 de firme înscrise online au primit un email cu numărul de identificare pentru fiecare proiect, denumit număr RUE (care, practic, reprezintă poziţia firmei în acest „clasament” realizat în baza informaţiilor declarate de firme la înscrierea on-line şi a criteriilor de departajare), iar dintre acestea au primit un al doilea email doar cele care au obţinut minimum 60 de puncte, adică 7.082.

  În termen de zece zile lucrătoare de la primirea scrisorii de înştiinţare, aceste 7.082 de IMM-uri trebuie să transmită către OTIMMC documentaţia necesară pentru verificare. În urma verificării şi evaluării documentelor vor fi selectate firmele care vor merge mai departe. Firmele vor trebui să trimită cererile de acord pentru finanţare, împreună cu documentele justificative la Oficiul Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie (OTIMMC) din raza teritorială în care se află sediul social al acestora (OTIMMC Cluj în cazul judeţului Satu Mare). Dacă nu depun (personal sau prin curier) cererea de acord de finanţare în intervalul de timp de zece zile lucrătoare, atunci solicitanţii pierd dreptul de a trece în etapele următoare. Mai departe, cererile de acord pentru finanţare vor fi verificate de către unitatea de implementare constituită la nivelul fiecărui OTIMMC, în termen de 60 de zile lucrătoare de la data depunerii întregii documentaţii, în limita bugetului alocat schemei.

  Cele mai multe înscrieri în program s-au făcut din Bucureşti (927 IMM-uri), Cluj (474 IMM-uri), Timiş (357 IMM-uri) şi Bihor (345 IMM-uri). Din judeţul Satu Mare şi-au manifestat intenţia de a solicita finanţare prin acest program un număr de 165 de IMM-uri, din Maramureş – 184, iar din Sălaj – 87. În privinţa punctajelor obţinute, 853 dintre cele 7.138 de proiecte au obţinut punctaj maxim, iar 612 firme au obţinut 95 de puncte. Printre aceste firme cu punctaje mari sunt şi IMM-uri sătmărene.
  Szasz Lorand

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE