Peste 7.500 de cazuri rezolvate de Spitalul Negreşti Oaşspitneg

Spitalul orăşenesc Negreşti Oaş a înregistrat 7.564 de externări în cursul anului 2013, potrivit raportului de activitate pe anul trecut prezentat ieri de managerul Diana Mândruţ, alături de directorul economic, Dalma Pop. Dintre acestea, spitalizare continuă secţii acute au fost 6.899 externări, spitalizare continuă în secţie boli cronice, 482 externări şi spitalizare continuă în secţie paliative 183 externări. Totodată, au fost înregistrate şi 5.376 cazuri rezolvate în spitalizare de zi.

Spitalul Orăşenesc Negreşti-Oaş este unitate sanitară cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică, ce furnizează servicii medicale, iar clădirile în care îşi desfăşoară activitatea sunt în proprietatea Consiliului Judeţean Satu Mare. Din totalul de 364.938 locuitori, Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş deserveşte 18,34 % din populaţia judeţului, adică 67.279 locuitori (15.011 locuitori din Negreşti-Oaş şi 52.268 locuitori din mediul rural, reprezentând populaţia din comunele învecinate). Secţiile şi compartimentele spitalului au 244 paturi şi 4 paturi însoţitori, distribuite pe 13 secţii şi compartimente. Spitalul mai are aprobate în structură un număr de 12 paturi pentru spitalizare de zi, repartizate pe secţiile spitalului.
Ambulatoriul integrat funcţionează în prezent cu cabinete în specialităţile medicină internă, chirurgie generală, ginecologie, pediatrie, neurologie, dermatologie, ortopedie-traumatologie, ORL, neuropsihiatrie infantilă. Pentru cabinetele în specialităţile pneumologie, balneo-fizioterapie, cardiologie, oftalmologie, endocrinologie, gastroenterologie există în prezent doar medici rezidenţi. Spitalul funcţionează cu un personal format din 307 persoane din care 60 de medici, 18 medici rezidenţi, 126 de asistente medicale restul fiind personal auxiliar.
Managerul Diana Mândruţ a mai precizat că s-a reuşit doar o parte dintre obiectivele propuse pentru anul 2013, şi anume modernizarea secţiei de chirurgie, dotarea parţială a blocului operator, însă pentru anul în curs se are în vedere modernizarea spălătoriei, achiziţionarea unui aparat Roentgen pentru blocul operator, în ambele cazuri cu sume alocate de la Consiliul Judeţean, circa 550.000 de lei, precum şi diferite reparaţii, dar pentru care, cel puţin deocamdată, nu s-au găsit fonduri. De asemenea, se mai are în vedere atragerea de fonduri structurale prin intermediul unor proiecte depuse în parteneriat cu alte spitale, cum ar fi cel din Teacevo (Ucraina) cu a cărui conducere se poartă discuţii.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts