More


  Primarul Coica vrea să facă ordine în Bercu Roşu

  - Advertisement -

  bercu

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, pare hotărât să facă ordine în zona “caselor de vacanţă” de la Bercu Roşu. Edilul şef sătmărean le-a oferit proprietarilor de case din zonă mai multe variante, printre care obţinerea autorizaţiilor aferente construcţiilor şi plata taxelor, urmând ca mai apoi Primăria Satu Mare să intervină în rezolvarea problemelor edilitare cu care se confruntă locatarii. Mai mult, primarul municipiului reşedinţă de judeţ i-a rugat pe proprietari să se grăbească cu o cerere în acest sens, astfel încât zona să fie cuprinsă în noul Plan Urbanistic General, care va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

  Ca urmare a unor solicitări venite din partea unor proprietari de imobile din zona Bercu Roşu, care cer implicarea Primăriei Satu Mare în rezolvarea unor probleme edilitare, edilul şef sătmărean a precizat că pentru a putea da curs unei astfel de solicitări trebuie clarificate mai multe aspecte. Dorel Coica a declarat că deşi zona este destinată pentru case de vacanţe, au apărut adevărate “vile gen Certeze, cu câte 10 – 12 camere”, acuzându-i voalat pe proprietari că ar încerca să se sustragă plăţii impozitelor şi taxelor aferente. Mai mult, un număr important de locuinţe nu ar avea nici măcar autorizaţii de construcţie, a mai susţinut Dorel Coica.

  Pentru a intra în legalitate, primarul municipiului Satu Mare doreşte o delimitare clară a zonei, astfel încât să se despartă “zona de locuit” de “zona caselor de vacanţă”. Mai apoi, edilul şef a cerut “punerea în curat a construcţiilor”, prin obţinerea tuturor autorizaţiilor de construcţie, în caz contrar impunându-se chiar şi demolarea caselor în cauză. Mai apoi, s-a cerut plata taxelor şi a impozitelor aferente statutului dobândit de “case de locuit” şi nu de “case de vacanţă”. Şi, nu în ultimul rând, pentru ca administraţia locală să poată interveni în zonă pentru lucrări de amenajare a căilor de acces, li s-a cerut proprietarilor să fie de acord să îşi cedeze o anumită parte din terenurile aflate în proprietate. “Aş dori ca oamenii care vor să intre în curat să strângă semnături pentru a le putea cuprinde casele şi toate zonele în viitorul Plan Urbanistic General. Le cer să se grăbească, fiindcă vrem să terminăm anul acesta Planul Urbanistic General”.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Pierdut sac…

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare