More


  Primarul Zalăului, Radu Căpîlnașiu, a luat atitudine împotriva acuzațiilor pedeliștilor sălăjeni

  - Advertisement -
  ”Un fost subprefect și un fost ministru nu știu să citească corect un proiect de buget”
  9Primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu a ținut să ia atitudine și să riposteze, cu argumente, privitor la ”dezinformarea și politicianismul consilierului local, Claudiu Bârsan și ale parlamentarului Lucian Bode cu privire la excedentul bugetar al Primăriei Municipiului Zalău. Deși nu a avut nicio propunere pe acest subiect și, mai mult, nu a solicitat lămuriri, deși modul în care s-a ajuns la excedentul bugetar a fost explicat în ultima ședință a Consiliului Local, lui Claudiu Bârsan i-au mai trebuit câteva zile să aibă o reacție”, a declarat edilul Zalăului, vizavi de cele afirmate de consilierul local și președintele PDL Sălaj cu câteva zile în urmă.
  Drept urmare, primarul Căpîlnașiu a ținut să facă următoarele precizări:”Așadar, în mod voit greșit sau poate că, deși la al treilea mandat în Consiliul Local al Municipiului Zalău, consilierul local Claudiu Bârsan nu cunoaște zonarea intravilanului Zalăului și declară ”în zona de impozitare zero” străzi aflate, de fapt, integral în zona de impozitare D, adică cu cel mai mic impozit sau în zonele B și C. Și, de fapt, nu există zona de impozitare zero; poate consilierul local a vrut să spună zona A!- Chiar dacă repet, deși nu aceasta este intenția materialului, încă o dată spun că cei doi vorbitori, foști deținători ai funcțiilor de subprefect și ministru, în prezent consilier și parlamentar, sunt neinstruiți în ceea ce privește înțelegerea documentelor publice. Sumele încasate de la populație, din impozite și taxe locale, au o valoare mult mai mică decât excedentul bugetar. Tot acest excedent, provenit, de exemplu, din sume recuperate de pe proiecte cu finanțare europeană, din faptul că nu am achiziționat conducta de la E.Star, se va regăsi în 2014 în investiții, în special în finalizarea lucrărilor la hala agro-alimentară și în montarea de centrale termice în școli.

  – Apoi, deși a fost discutat în ședințele de Consiliu Local și au fost proiecte de hotărâre cu privire la obiectivul de investiții ”Complex agro-alimentar în Municipiul Zalău”, consilierul local Bârsan, cu bună știință sau poate pentru că din nou n-a înțeles sau n-a fost atent, dezinformează opinia publică și spune că ”s-ar fi putut urgenta lucrările la hala agro-alimentară”. Încă o dată atragem atenția consilierului local că nu poate ieși în fața cetățenilor cu informații neconforme cu realitatea, doar pentru a face pitorească conferința de presă a partidului din care provine.

  Este regretabil că două persoane, care au deținut funcția de subprefect și ministru, în prezent consilier local și parlamentar, nu reușesc să citească corect o execuție bugetară și un proiect de buget și să înțeleagă informațiile cuprinse în documente. Din acest motiv, singurele informații pe care își doresc să le transmită locuitorilor Municipiului Zalău sunt la modul că ”în Zalău nu s-a făcut aproape nimic”. Reușim acum să înțelegem mult mai bine, de ce activitatea lor a însemnat ”nimic”! a mai precizat Radu Căpîlnașiu.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img