Primarul Zalăului vrea parc industrial1
Primarul Municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu, dorește ca Zalăul să aibă, în următorii ani, un Parc industrial. Terenurile identificate de edil pentru construcția acestuia sunt situate în apropierea șoselei de centură a orașului și în zona Registrului Auto Român, la ieșirea din Zalău spre Hereclean.
”Ne gândim și la posibilitatea atragerii de bani europeni pentru construcția unui centru de inventică și inovații, care ar putea aduce renume și creștere calitativă orașului. Am avut un asemenea proiect în trecut, după discuții cu agenții economici din oraș, pentru deschiderea unui centru de cercetări pe siderurgie – metalurgie la Zalău, însă din cauza crizei financiare, proiectul a căzut”, a declarat Căpîlnașiu.
Terenurile vizate pentru amenajarea ca Parc industrial sunt, o parte, în apropierea Registrului Auto Roman (RAR), iar o altă parte de la șoseua de centură până lângă TenarisSilcotub, zonă care în planul urbanistic general al municipiului (PUG) este o zonă destinată serviciilor.
Din primele calcule, achiziția terenului ar fi undeva în jurul sumei de 2 milioane de lei, dar în bugetul Primăriei Zalău pentru acest an s-au prevăzut doar 790.000 lei pentru achiziția de terenuri cu acest scop. În ceea ce privește o finanțare europeană, se pot depune proiecte pentru construcția de hale pe o suprafață maximă de 5.000 de metri pătrați și pentru amenajare de spații frigorifice pentru produse agricole, în cazul nostru, pentru fructe și legume.

Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts