Ronaldo – Balonul de Aur!3

“Ronaldo merită să câştige pentru că în 2013 a fost cel mai bun. Premiul este pentru cel mai bun, nu pentru cel mai bun al celei mai bune echipe”, a fost declaraţia lui Gary Lineker.

Fostul fotbalist englez ştie exact ce înseamnă trofeul, ştie cine îl merită şi de ce îl merită. Foarte mulţi contestatari ai portughezului au argumentul că nu a câştigat niciun trofeu cu echipe de club în 2013, în comparaţie cu Ribery, care a cucerit 5 (campionatul Germaniei, Cupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al Cluburilor), şi cu Messi care a câştigat două (Campionatul Spaniei şi Supercupa Spaniei). Totuşi, pentru faptul că Ronaldo nu a câştigat nicio cupă în 2013 a fost deja “pedepsit”, având în vedere că nu are acele trofee în palmares. Balonul de Aur este un trofeu individual, care din 2010 a decis să nu mai ţină cont foarte mult de performanţele cluburilor, ci mai mult de cele ale jucătorilor.

Lipsa trofeelor din CV-ul lui Ronaldo în 2013 este compensată de alte lucruri. În primul rând, portughezul s-a dovedit a fi decisiv în campania de calificare a echipei sale naţionale la Campionatul Mondial. Atacantul a reuşit să înscrie toate cele cinci goluri în poarta Suediei, într-o înfruntare directă cu Ibrahimovic.

Pe lângă reuşitele de la echipa naţională, Ronaldo a avut un absolut senzaţional la echipa de club. Nu a reuşit să câştige La Liga, dar a stabilit nişte recorduri. În anul 2013 a înscris de 15 ori în Liga campionilor, iar în prima jumătate a campionatului a înscris de 20 de ori, în 18 meciuri.

Cifrele lui Ronaldo în 2013

4542 minute

56 meciuri

40 de victorii

69 goluri

15 assisturi

97 centrări

252 driblinguri

160 şuturi la poartă

54,1% precizia şuturilor pe poartă

79,2% precizia paselor reuşite

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts