More


  Un sătmărean din trei are permis de conducere

  - Advertisement -

  Mai bine de o treime dintre sătmăreni posedă în acest moment un permis de conducere, potrivit datelor furnizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului Satu Mare. Începând din această lună, cei care vor să obţină permisul de conducere AM, necesar pentru mopede sub 50 de cmc, trebuie să facă şcoala de şoferi la fel ca şi ceilalţi candidaţi pentru celelalte categorii.
  Până acum, pentru a obţine permisul categoria AM, era necesar doar un atestat eliberat de şcolile de şoferi prin care se dovedea faptul că respectivul candidat a urmat un curs de cod rutier. “Începând din data de 19 ianuarie, potrivit noilor prevederi legale, candidaţii pentru obţinerea permisului categoria AM trebuie să facă şcoala de şoferi la fel ca şi candidaţii pentru celelalte categorii. De asemenea, pentru obţinerea permisului, după proba teoretică, candidaţii vor fi obligaţi şi la o probă practică de îndemânare în poligon. Candidaţii pentru categoriile A1 şi A2 vor mai avea de dat în plus şi proba de traseu”, a precizat şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului Satu Mare, Zamfir Moza.
  În altă ordine de idei, în momentul de faţă peste 130.000 de sătmăreni posedă permis de conducere, ceea ce înseamnă că mai bine de o treime din populaţia judeţului, de circa 344.000 de locuitori, are dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice. Doar în cursul anului 2013 numărul acestora a crescut cu peste 5.000, procentul de promovabilitate fiind, potrivit celor afirmate de Zamfir Moza, de 40,2%, apropiat de media ultimilor trei ani. “Odată cu susţinerea examenului teoretic pe calculator se poate observa o uşoară creştere a procentului de promovabilitate”, a mai precizat Moza.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare