Victorie muncită în primul meci din returbaschet

Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au început cu dreptul returul Ligii Naționale. Fetele antrenate de Petru Eleș s-au impus la o diferență confortabilă, scor 77-59, în fața incomodei trupe de la CSM Oradea.

Eleș începe partida cu echipa standard, Orosz, Tarţa, Wampler, Jones, Cutaş, în timp ce antrenoarea oaspetelor, Adriana Niculescu, a ales să le arunce în luptă pe cele patru americance Ashford, Price, Adams, Johnson, singura autohtonă din ”primul cinci” fiind Chiş. Cu o apărare atentă, fetele noastre se desprind încă din debutul meciului, 15-6 în minutul 7 și 19-13 la finalul primului sfert. Zona a funcționat aproape perfect și în sfertul doi și CSM-ul s-a desprins la 40-28 după 20 de minute.

Sătmărencele cred probabil că meciul e rezolvat deja și după pauză ies prea relaxate de la vestiare. Oradea profită și masivele Ashford și Jonson încep să facă legea sub coș. Se ajunge la 44-41, moment în care timpul de odihnă cerut de antrenorul Eleș readuce la viață CSM-ul. Wampler, Laza, Orosz, Jones pun punct după punct pe tabelă și după un sfert patru cu o diferență de 10 puncte, 25-15, reușesc să își treacă în cont al 8-lea succes din campionat, 77-59.

Din păcate la debutul ei în tricoul CSM-ului, Caila Desroches s-a accidentat suferind o entorsă la glezna piciorului stâng. Caila a apucat să joace doar patru minute . ” Din păcate n-a apucat să joace prea mult. Să sperăm că nu va absenta prea mult. Kinetoterapeutul Romulus Boțoiu ne-a asigurat că își va reveni până la meciul de la Brașov” a spus la final președintele secției de baschet de la CSM, Florin Mureșan. Tabytha Wampler a încheiat meciul cu un nou double-double, al 6-lea de când e la Satu Mare, cu 21 de puncte și 10 recuperări. Kortni Jones și-a trecut în cont 18 puncte și 9 recuperări în vreme ce Eniko Laza a făcut cel mai bun meci al ei în actualul sezon. În cele 32 de minute în care a evoluat, Laza a marcat 12 puncte, a avut 6 pase decisive și 5 recuperări reușind un 23 la eficiență. Căpitanul Andreea Orosz și-a făcut norma și a marcat 14 puncte în vreme ce Cutaș cu 8 puncte ,Voica și Adi cu 2 au completat lista marcatoarelor. În tabăra oaspetelor S. Ashford a fost cea mai prolifică marcatoare cu 29 de puncte marcate urmată de C. Johnson 12 p, L. Price 12p, A.Adams 4 p şi I Gavra 2p. În urma acestei victorii CSM Satu Mare acumulează 22 de puncte în clasament şi se situează pe locul 6 în timp ce CSM Oradea cu 10 înfrângeri şi doar 4 victorii se situează pe poziţia a 10 a clasamentului cu 18 puncte acumulate.

În etapa viitoare sătmărencele au o partidă destul de dificilă, în deplasare, cu Olimpia CSU Braşov în timp ce bihorencele primesc vizita celor de la CS Phoenix Galaţi.

Rezultate etapa a 14-a LNBF:
Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe 52-112
ICIM Arad – U Cluj Napoca 110 – 45
Nova Vita – CSM Târgovişte 42 – 83
Rapid – Phoenix Galaţi 50-59
Alexandria – Olimpia Braşov 66 – 52
Alba Iulia – Danzio Timişoara 76-33
CSM Satu Mare – Oradea 77-59

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts