More

  Ziua Unirii Principatelor marcată cu o Horă a Unirii și la Zalău

  1

  Pentru a marca 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, în municipiul Zalău au fost organizate, azi, o serie de manifestări la care au fost aşteptate să participe mult mai multe persoane, indiferent de vârstă. Din păcate pentru autorități, în ciuda vremii frumoase de afară, platoul din fața Instituției Prefectului Județului Sălaj, locul de desfășurare al evenimentelor, a fost aproape pustiu.
  Manifestările dedicate Unirii, organizate de Instituţia Prefectului Județului Sălaj, în colaborare cu Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Direcţia Judeţenă a Arhivelor Sălaj, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Sălaj, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj şi a structurilor judeţene ale Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, au debutat joi, 23 ianuarie 2014, la Casa Armatei din Zalău, cu simpozionul ”155 de ani de la Unirea Principatelor Române”. De asemenea, la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj a avut loc azi inaugurarea unei expoziţii de artă populară sălăjeană, iar pe platoul administrativ din centrul oraşului a avut loc un ceremonial militar şi religios, unde Fanfara ”Promenada” a Primăriei Zalău a susținut un spectacol muzical-coregrafic.
  Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău va avea loc tot azi un spectacol artistic, intitulat ”Hai să dăm mână cu mână”, după care, în jurul orelor 19.30, va avea loc o retragere cu torţe a militarilor din unitățile din Zalău.
  Activităţile dedicate Unirii vor continua duminică, 26 ianuarie, de la ora 12.00, la Căminul Cultural din localitatea Iaz, comuna Plopiş, cu un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Folcloric ”Meseşul”.

  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE