Alexandru Boştină, turnul de control din atacul Olimpieibostina

În amicalul de sâmbătă , pierdut 1-3 cu Gloria Bistriţa, Olimpia a avut în formula de start şi doi dintre jucătorii aduşi în această iarnă. E vorba de mijlocaşul Szalkai şi de atacantul Boştină. Dacă mijlocaşul stânga adus de la Clinceni, Szalkai, nu a impresionat, în schimb atacantul Alexandru Boştină venit de la ACS Poli Timişoara a arătat potenţial, fiind unul dintre remarcaţii primei reprize.

La cei 1,95 m ai săi Boştină a dominat careul oaspeţilor, s-a zbătut pentru fiecare minge şi ca un veritabil pivot a creat culoare colegilor. “ Am venit cu inima deschisă la Satu Mare, mă bucur că am oportunitatea de a juca aici mai ales că vin după o perioadă în care mai mult de nevoie am stat” ne-a spus atacantul de 23 de ani care sezonul trecut a reuşit promovarea cu ACS Poli Timişoara în liga 1.

Boştină a recunoscut că a plecat de la Timişoara din cauza diferendelor dintre ACS Poli şi societatea lui Marian Iancu de care acesta era legat cu un contract. “E bine că am scăpat şi că am putut fi legitimat. Şase luni doar m-am antrenat iar acum abia aştept meciurile oficiale. Sunt convins că alături de noii mei colegi vom face o treabă bună şi sper din tot sufletul să ajungem în play-off” a mai declarat Alexandru Boştină.

Legat de meciul de sâmbătă cu UTA, Boştină declară…” Până acum , la Timişoara meciurile cu UTA erau speciale pentru mine. Adevărate derby-uri, acum tot ce îmi doresc e să-mi ajut echipa să obţină toate punctele. E foarte important să începem cu dreptul”.

Alexandru Boştină recunoaşte că e rudă îndepărtată cu fostul stelist Gabriel, dar că din păcate familiile nu au ţinut legătura. “Sunt încântat să-i am antrenori la Satu Mare pe Tibi Csik şi Mircea Bolba , care de-a lungul carierei lor de fotbalişti au evoluat cu succes şi la Poli Timişoara. Şi sper să le calc pe urme şi să ajung şi eu la performanţele lor” a încheiat Alexandru Boştină.

Alexandru Boştină are 21 de meciuri jucate în Liga a 2-a şi patru goluri marcate pentru ACS Poli Timişoara iar cota lui pe site-ul www.transfermarkt.de este de 200.000 euro.

Olimpia va juca sâmbătă de la ora 11 primul meci oficial din 2014, acasă cu UTA Arad.
Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts