More  Atmosferă feerică pe stadionul Fişt, la încheierea Jocurilor Olimpice de la Soci

  - Advertisement -

  3

  Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci s-au încheiat, duminică seară, cu un spectacol feeric de aproximativ două ore pe stadionul Fişt, în care ruşii au predat ştafeta următoarei gazde a Olimpiadei, PyeongChang.

  Publicul, care a primit din partea organizatorilor medalioane cu leduri, a asistat la un spectacol ce a celebrat spiritul ţării gazdă, cultura şi moştenirea acesteia, prezentate prin muzică, balet, literatură şi circ.

  Fetiţa Lubov, care a purtat publicul într-o călătorie la ceremonia de deschidere, la 7 februarie, a deschis spectacolul şi de această dată. Împreună cu doi prieteni, Valentina şi Yura, ea a plutit cu o barcă pe “cerul” arenei din Soci, deasupra “apelor” în care zeci de voluntari îmbrăcaţi în costume argintii întruchipau diverse forme. Nu a fost uitată defecţiunea tehnică de la ceremonia de deschidere, când unul din cei cinci fulgi imenşi nu s-a deschis pentru a forma toate cele cinci cercuri olimpice, pe teren artiştii în argintiu formând de această dată iniţial patru cercuri, după care şi pe al cincilea.

  Sportivi reprezentativi ai naţiunilor participante la competiţia din Rusia au intrat pe teren purtând drapelele ţărilor lor, urmaţi de ceilalţi competitori, cu toţii zâmbitori, majoritatea făcându-şi fotografii în timp ce defilau. Sportivii şi-au luat apoi locurile în tribună, pentru a asista la spectacol.

  Arena Fişt s-a transformat pe parcursul show-ului şi într-o scenă pe care a concertat celebrul pianist Denis Matseuv, în mijlocul a zeci de piane aduse de voluntari, avându-i alături pe Lubov, Valentina şi Yura.

  Ceremonia a inclus şi un moment dedicat viitoarei gazde a Jocurilor Olimpice de iarnă, oraşul sud-coreean PyeongChang. Publicul a asistat la un spectacol de opt minute care l-a purtat prin istoria Coreei de Sud şi în timpul căruia s-a putut auzi şi un instrument tradiţional, gayageum. Primarul oraşului Soci, Anatoli Pahomov, i-a oferit drapelul olimpic primarului din PyeongChang, Lee Seok-rae.

  În timpul evenimentului de duminică seară şi-au primit medaliile şi au urcat pe podium protagoniştii probelor de schi fond 50 de kilometri masculin (ruşii Alexander Legkov, Maxim Vylegzhanin, Ilia Chernousov) şi 30 de kilometri feminin (Marit Bjorgen, Therese Johaug, Kristin Stoermer Steirra – toate trei din Norvegia).

  Flacăra olimpică a fost stinsă de una din cele mascote ale Olimpiadei, ursul polar. Acesta, imens, venit alături de celelalte două mascote – un iepure şi un leopard, a şi vărsat o lacrimă.

  La JO de iarnă de la Soci au participat aproape 3000 de sportivi din 88 de ţări şi s-au acordat 98 de titluri olimpice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts