More


  Bărbat strivit de braţul unei macarale într-un accident de muncă

  - Advertisement -

  macara

  Un tragic accident de muncă s-a produs luni seara în apropierea localităţii Săcăşeni, la rampa de depozitare a materialului lemnos aparţinând unei societăţi din Zalău, unde un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Sălaj, a decedat după ce a fost strivit de braţul unei macarale. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de investigaţii criminale, poliţiştii din Săcăşeni, pompierii din cadrul Grupei de Intervenţie Pompieri Tăşnad, precum şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare. Cercetările în acest caz vor fi continuate de inspectorii ITM Satu Mare, alături de lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare.

  În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că Ionel P., în vârstă de 32 de ani, angajat al unei societăţi comerciale din acelaşi judeţ, în timp ce manevra automacaraua marca Scania, braţul mobil al utilajului s-a rabatat peste limita de siguranţă, prăbuşindu-se peste scaunul mobil în care se afla bărbatul. Echipajele de descarcerare ale Grupei de Intervenţie Pompieri Tăşnad au intervenit pentru scoaterea persoanei din utilaj, iar personalul ambulanţei a efectuat manevre de resuscitare, însă fără niciun succes, întrucât acesta era decedat.

  Inspectorii ITM Satu Mare au demarat la rândul lor o anchetă în acest caz. Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al ITM Satu Mare, Ioan Flore, victima a decedat din cauza defecţiunii cilindrului hidraulic al braţului macaralei, care a căzut pe scaunul muncitorului. Cu această ocazie, inspectorii ITM au solicitat şi o expertiză care va fi efectuată de către IT ISCIR Oradea pentru a stabili cauzele care au dus la defecţiunea macaralei. Ioan Flore a mai declarat că firma din Sălaj avea trei muncitori la Săcăşeni, toţi înregistraţi cu carte de muncă. Cadavrul bărbatului a fost depus la morga Spitalului Judeţean Satu Mare în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la decesul acestuia.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare